Stanovanja / Vključenost

Delavnica »Pa ki ti živiš?«

18. 4. 2024 avtor: Laura Kovač
mesto

V petek, 12. aprila, ob 16. uri je v Muzeju novejše zgodovine Celje potekala delavnica za mlade z naslovom »Pa ki ti živiš?«. Šlo je za projekt izobraževanja mladih o trenutni stanovanjski problematiki in iskanju primernih rešitev. S predstavniki iz Intituta za študije stanovanj in prostora so mladi lahko razpravljali o stanovanjski prihodnosti mladih. S pomočjo predlogov mladih in razpravo o projektih cenovno ugodnih stanovanj v tujini, bo inštitut oblikoval predloge Mestni občini Celje, kako mladim na tem področju zagotoviti boljšo prihodnost.

Delavnica je del programa gostujoče razstave, ki je bila na ogled od 29. februarja do 14. aprila in ki je pod naslovom Dunajski model socialnih stanovanj, prikazovala stoletno tradicijo zagotavljanja cenovno ugodnih stanovanj tistim, ki to potrebujejo.

Tako z razstavo kot z delavnico je Mestna občina Celje naslovila problematiko vedno dražjih stanovanj in težav mladih pri vzpostavljanju neodvisnosti in pričetku samostojnega življenja. Zato obljublja, da bo na podlagi podanih predlogov in razprav oblikovala izhodišča, ki jih bodo uporabili pri izvajanju bodočih projektov za zagotavljanje kvalitetnih in dostopnih stanovanj.