Digitalizacija

Digitalna generacija mladinskih centrov

5. 10. 2023 avtor: Mladinska mreža MaMa
banner

Zavod Mladinska mreža MaMa, nevladna mrežna organizacija, ki združuje 55 mladinskih centrov v Sloveniji, skupaj s svojimi članicami – mladinskimi centri začenja z izvajanjem novega projekta, financiranega s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo. Gre za projekt “Digitalna generacija mladinskih centrov”, ki je namenjen dvigu digitalnih kompetenc mladih ter krepitev kompetenc mladinskih delavcev, ki neposredno delujejo v vsakodnevnem stiku z mladimi.

Dvig digitalnih kompetenc in pridobivanje neformalnih znanj

Bistvo projekta je dvig digitalnih kompetenc in pridobivanje neformalnih znanj na področju digitalizacije. Naš cilj je okrepiti digitalno mladinsko delo v mladinskih centrih in zagotoviti, da boste mladi pripravljeni za prihodnost, bodisi v izobraževalnem sistemu ali v vseh vidikih svojega odraslega življenja, v spreminjajočem se digitalnem svetu.

Usposabljanja, ki jih bomo izvajali v sodelovanju z 20-imi mladinskimi centri, bodo združevala teoretično znanje z bogatimi praktičnimi izkušnjami, saj se mladinsko delo izvaja na terenu, v neformalnih okoljih, v neposrednem stiku z mladimi v lokalnih skupnostih. Da bodo usposabljanja še bolj privlačna bomo v izvajanje vključili različne strokovnjake, podjetja ter institucije s področja naravoslovnih in tehničnih dejavnosti.

Pridruži se usposabljanjem

Programe in aktivnosti v (digitalnih) mladinskih centrih lahko mladi sooblikujete skupaj z nami. Če imate ideje za (digitalne) aktivnosti v mladinskih centrih ali vas na področju digitalizacije zanima specifična tematika nam pišite na info@mreza-mama.si in povezali vas bomo z lokalnim mladinskim centrom za načrtovanje aktivnosti.

Delavnice se bodo v mladinskih centrih izvajale v naslednjih terminih:

Datume usposabljanj v mladinskih centrih bomo dopolnjevali na tedenski ravni.

Aktivnosti projekta sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo. 

logotip ministrstva za digitalno preobrazbo
logotip digisi