Kultura

Dijaška ustvarjalnost na ogled v Galeriji Hiša mladih v Ajdovščini

24. 2. 2020 avtor: Uredništvo

V začetku februarja so v ajdovski Galeriji Hiša mladih odprli zanimivo likovno razstavo z naslovom 2K20. Z njo se tradicionalno predstavljajo dijaki 4. letnikov umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica.

Dijaška ustvarjalnost presega šolski okvir, zato so se dijaki umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica že pred leti povezali z ajdovskim mladinskim kulturnim centrom Hiša mladih, kjer enkrat letno predstavijo svoja dela na ogled. Na razstavi predstavijo tisti del lastne likovne produkcije, ki nastaja izven pouka. Program umetniške gimnazije likovne smeri je široko zasnovan v želji, da spoznajo čim več različnih področij likovne ustvarjalnosti, tehnik in načinov izražanja, znotraj teh pa dijake profesorji v obliki individualnega dela usmerjajo, naj sledijo svojim interesom in lastnemu izrazu, kar se še posebej vidi v delih, ki jih tokrat postavljajo na ogled.

Ta temeljijo na znanju, ki so ga prejeli v šoli, hkrati pa so del njihovih lastnih ustvarjalnih svetov. Razstava tokrat nosi naslov “2K20” in  obsega dela s področja slikarstva ter risbe. Svoja dela so na ogled postavile Sara Ambrož, Isabel Češljar, Lana Kosovel, Karin Likar, Nika Markič, Kristina Predan, Gaja Rejc in Tamara Toskova. Razstava bo na ogled do 31.marca 2020. Vabljeni k ogledu.

Vir in foto: Zavod za šport Ajdovščina – Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina