Kultura / Prostovoljstvo

Dobrodelni koncert Življenje za Karolino

6. 6. 2023 avtor: Društvo AIA – Mladinski center Mengeš
Življenje za Karolino

21. maja zvečer se je v polni dvorani Kulturnega doma Mengeš odvijal veliki dobrodelni koncert Življenje za Karolino, ki ga je organiziral AIA – Mladinski center Mengeš.

Nastopili so številni znani glasbeniki, ki so s svojim nastopom obiskovalcem popestrili in polepšali večer: Eva Boto, Manca Špik, Nuška Drašček, Eva Černe, Saša Lešnjek, Alex Volasko, Uroš in Tjaša, Gregor Ravnik, SoulGreg Artist Quartet, Nastja Gabor, Nick Domes in Flora Ema Lotrič, ki je program tudi povezovala.

Življenje za Karolino
Na koncu nam je Eva Boto zapela skladbo To leto bo moje, ki jo je namenila mali Karolini in koncert zaključila s pozitivno energijo ter upanjem. Foto: Anže Lustek

Nastopajoči, organizatorji in sponzorji so združili moči, da bi pomagali pri zbiranju finančnih sredstev za štiriletno deklico Karolino, ki se bori s hudo genetsko boleznijo prehitrega staranja (Cockayne syndrome, ki povzroča propadanje možganskih celic, kar posledično vodi v izgubo sluha in vida, invalidnost, duševno manj razvitost in se konča s smrtjo). Starša in Društvo Viljem Julijan so v lanskem letu našli raziskovalce v ZDA in na Portugalskem, ki razvijajo zdravilo za deklico in so v raziskavah že prišli do vzpodbudnih rezultatov. Deklica bo dobila zdravilo, za njegov razvoj pa je treba zbrati več kot 2.000.000 EUR. V ta namen poteka vseslovenska zbiralna akcija finančnih sredstev. Tako smo se tudi AIA – Mladinskem centru Mengeš pridružili akciji z organizacijo dobrodelnega koncerta v okviru projekta Daj naprej in podari sonce, namen katerega je spodbujanje solidarnosti in dobrodelnosti med mladimi. Koncert smo organizirali na pobudo prostovoljke AIA, Nine Mrak, ki je tudi družinska prijateljica Karolinine družine.

Življenje za Karolino
Življenje za Karolino

Nastopajoči so nam ogreli srca s čutnimi melodijami. Poleg odličnih glasbenih točk pa so nastopajoči z gledalci v dvorani delili tudi svoje občutke in razmišljanja o življenju. Tudi mala Karolina in njena starša so sodelovali v programu in se zahvalili občinstvu v dvorani za njihovo podporo. Vzdušje v dvorani je bilo nabito s čustvi, marsikdo je potočil kakšno solzo. Sporočilo vseh nastopajočih je bilo, da v težkih trenutkih znamo stopiti skupaj in pomagati drug drugemu.

Koncert se je zaključil z izvedbo zimzelene skladbe Dan ljubezni, s pozitivno energijo in spodbudo za upanje.

Nina Mrak in Blanka Tomšič

Dogodek so omogočili: