Zabava in prosti čas

Dogajanje v času zimskih počitnic

23. 2. 2022 avtor: Uredništvo

Medtem ko nekateri dijaki trenutno že uživajo v zimskih šolskih počitnicah, se bodo te za dijake Jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske regije začele 28. februarja.

Če za počitnice še nimaš načrtov lahko ideje za aktivnosti najdeš v tej objavi. Dodatno pa izpostavljamo še nekaj aktivnosti, ki jih bodo v času počitnic organizirali mladinski centri.

Počitniški teden za najstnike v Šentjurju

Šentjurski mladinski center pripravlja pestro počitniško dogajanje za najstnike. V štirih dneh se bodo lahko preizkusili v izvajanju laboratorijskih eksperimentov, peki krofov, lokostrelstvu, se skušali rešiti iz labirinta, sodelovali bodo v različnih timskih igrah in teden zaključili z igranjem družabnih namiznih iger. Teden, ki ga ne gre zamuditi! Več informacij.

S CID-om v zimskih počitnicah: mladinska filmska delavnica

Delavnica je namenjena mladim od 12. do 18. leta, ki se želijo ukvarjati s filmsko/video produkcijo. Na delavnici se bodo naučili osnov filmskega jezika, uporabe video kamere in računalniške montaže. Delavnice Luksuz produkcije potekajo predvsem v obliki praktičnega dela pod mentorstvom mednarodne ekipe filmskih ustvarjalcev ter ustvarjalk. Udeleženci in udeleženke se bodo razdelili v manjše skupine, v katerih bodo posneli kratke filme na osnovi njihovih idej. Dobili bodo priložnost, da se preizkusijo kot scenaristi, režiserji, snemalci slike, snemalci zvoka, kostumografi, igralci, montažerji. Več informacij.

Zimske počitnice v MC Šmartno ob Paki

V MC Šmartno ob Paki s sladko slutnjo po sproščanju ukrepov in ob pričakovanju prebujanja pomladi napovedujejo pester program v času trajanja počitnic. Poskrbeli bodo za čimbolj zanimivo in aktivno preživljanje prostega časa otrok in mladostnikov. V času zimskih počitnic bodo pripravili ustvarjalne delavnice, delavnico LEGO robotike, spoznavanje EFT tehnike (tapkanje), taborniški dan in pustno zabavo. Dopoldanske delavnice od ponedeljka do vključno četrtka so brezplačne in bodo potekale med 10. in 12. uro. Vsak dan bodo med 15. in 19. uro na voljo tudi igranje namiznega tenisa in družabnih iger. Informacije in rezervacije mest na 064 167 940 ali pisarna@mcsop.siVeč informacij.

Počitniške kuharske delavnice v MKC Maribor

MKC Maribor med 28. 2. in 4.3., od 11.00 do 15.00 ure vabi na počitniške kuharske delavnice za otroke od 1. do 7. razreda osnovne šole. Na počitniških delavnicah bodo spoznavali in urili svoje kuharske veščine! Vsak dan po zajtrku bodo ustvarili kaj kreativnega in zabavnega, ali pa se bodo šli potepat po Mariboru, kotičkov za raziskovanje ne zmanjka nikoli. Vsak dan bodo skupaj pripravili celotno kosilo za vse udeležence. Cena enotedenske delavnice za enega otroka je 50€. Rok za prijavo je 5 delovnih dni pred delavnico oz. do zapolnitve mest. Oddaja prijavnice je pogoj za udeležbo. Prenesete jo lahko na https://mkc.si/s/prijavnica-kuharske-delavnice-februar-2022.docx [1] in jo oddate po mailu na lina.valant.sicanovic@mkc.si.

Ne pozabi preveriti še programa ostalih mladinski centrov v regiji, saj ti zagotavljajo veliko aktivnosti za kakovostno preživljanje prostega časa:

Koroška: Mladinski kulturni center Slovenj GradecKoroški mladinski kulturni center Kompleks Ravne na Koroškem, Društvo mladinski center Dravograd, ŠKTM, Javni zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi.

Podravska: Mladinski kulturni center MariborPEKARNA – Magdalenska mreža, MariborCID, Center interesnih dejavnosti Ptuj

PomurskaMladinski center OrmožMladinski center Prlekije, LjutomerMladinski informativni in kulturni klub, M.I.K.K. Murska SobotaZavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona.

SavinjskaMladinski center Dravinjske dolineMladinski center Šmartno ob PakiMladinsko društvo PolzelaMladinski center VelenjeCeljski mladinski center, CeljeRazvojna agencija Kozjansko (Mladinski center Šentjur)Društvo Študentski, mladinski otroški center Laško.

 PosavskaKŠTM SevnicaMladinski center KrškoZavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.

Jugovzhodna SlovenijaLokalPatriot, Novo mestoDruštvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.