EU zadeve / Neformalno izobraževanje

Dogodek v okviru kampanje Time to Move: Brati in obstati

30. 11. 2022 avtor: Celjski mladinski center

V Celjskem mladinskem centru so 22. novembra izvedli delavnico bralne pismenosti in bralne kulture, na kateri so sodelovali dijaki Gimnazije Celje – Center. Delavnica »Brati in obstati« je bila organizirana v okviru kampanje Time to move, ki jo podpira Eurodesk, namenjen informiranju mladih o projektih znotraj EU. Time to move je sklop dogodkov, ki se odvijajo po celi Evropi, v okviru evropskega leta mladih.

Na delavnici so mladi preko zgodbe spoznavali aktualne tematike Evropske unije, kot so npr. solidarnost, trajnostna mobilnost in varovanje okolja ter vse te pojme povezali v zgodbe. Izvedeno delavnico so okrepili tudi z uporabo ilustracij, ki so služile kot inspiracija.

Delavnico je izvedel vodja evropskega projekta – Polet s knjigo, Kristjan Veber. Omenjen projekt se izvaja v Celjskem mladinskem centru, v sodelovanju z vsemi celjskimi javnimi vrtci, Zdravstvenim domom Celje, Osrednjo knjižnico Celje in z mladimi iz Pedagoške in Filozofske fakultete v Mariboru. V okviru projekta bo nastal tudi priročnik s kakovostno otroško literaturo, ki bo služil mladim, strokovnim delavcem v vzgojno-izobraževalnih funkcijah in staršem pri razvoju bralne in družinske pismenosti.

Več fotografij najdete tukaj. Več informacij o dogodkih najdete na spletni strani Celjskega mladinskega centra ali na Facebook strani Celjskega mladinskega centra.