Angažiraj se / Organizacije za mlade

PRIDEš tudi ti?

5. 6. 2023 avtor: Društvo Parada ponosa
Parada ponosa 2023

Vabimo te najbarvitejši dogodek leta, ki bo potekal 17. junija! Pripravile_i smo dva nepozabna dogodka; Paradno mesto in Parado ponosa.

Paradno mesto

Prvi del dogodka, Paradno mesto, se bo odvijal od 11.00 do 16.00 ure v Parku Zvezda na Kongresnem trgu. To je že tradicionalno zbirališče LGBTIQ+ organizacij, posameznic_kov in podpornic_kov, ki se združijo v skupnost, polno ljubezni in raznolikosti. Na Paradnem mestu te čaka vrsta privlačnih aktivnosti. Lahko si boš ogledal_a predstavitvene stojnice LGBTIQ+ organizacij in iniciativ ter obiskal_a Živo knjižnico, kjer bodo knjige oživele in delile svoje zgodbe. Čaka te make-up kotiček, kjer boš lahko izrazil_a svojo kreativnost ter rdeča preproga, na kateri se boš lahko slikal_a in se pridružil_a prepoznavnim LGBTIQ+ osebnostim. Svoje mnenje o temu, kako se podnebne spremembe dotikajo mladih, boš lahko podal_a v podnebnem kotičku. Seveda pa boš imel_a tudi priložnost sodelovati v srečelovu in kupiti vse potrebne pripomočke za resnično mavričen Paradni dan.

Parada ponosa

Ko se bo sonce nagnilo proti zahodu, bo nastopil vrhunec dogodka – Parada ponosa! Ob 17.00 uri se bomo zbrale_i na Metelkovi, od koder se bomo skupaj podale_i na Paradno povorko. Skupaj bomo pokazale_i, da smo tu, da ohranjamo naš mavrični obstoj in se borimo za vidnost ter pravice. Zakorakale_i bomo po Masarykovi cesti, mimo železniške postaje in Bavarskega dvora, vse do Kongresnega trga v središču mesta. Tam se bo ob 19. uri nadaljeval politično-kulturni program, na katerem bodo nastopile_i izjemne_i glasbene_i izvajalke_ci, kot so Masayah, Alleganca group in mnoge_i druge_i.

Pridruži se nam na Paradnem dnevu in pokaži svojo podporo ter ljubezen do vseh barv mavrice. Veselimo se tvoje prisotnosti!