Kmetijstvo

51. Državni kviz Mladi in kmetijstvo

19. 4. 2023 avtor: Uredništvo

Vabljeni na 51. državni kviz mladi in kmetijstvo 2023, ki bo potekal v soboto, 22. aprila v Šenčurju (Pipanova cesta 43, 4208 Šenčur).


Predviden program tekmovanja:

15.00 –> Praženje Krompirja

16.00 –> Registracija ekip

17.00 –> 51. Kviz Mladi in kmetijstvo

20.00 –> Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad

20.30 –> Veselica z ansamblom Gadi


Kako poteka tekmovanje v praženju krompirja?

Člani ekipe morajo imeti izviren skupinski videz – ‘maska’ (npr. vsi oblečeni v krompir, kuharje…) in izvirno skupinsko ime. Vsaka skupina mora imeti svojo kuhalno opremo (plinski gorilnik s plinsko jeklenko ali pizza pen, kuhalnice, …) in svoje sestavine, dobili bodo 2,5 kg krompir (sorta Bernina), ki bo v naprej skuhan v slani vodi, ne oluščen in čebulo, neobdelano.

Lahko so izvirni z uporabo sestavin, kar jim prinese dodatne točke (ni potrebe, da je ‘tradicionalen’ pražen krompir). Na voljo bo tudi izposoja opreme vendar se v tem primeru odbijajo točke. Na koncu bo vsaka skupina servirala krompir na papirnatem krožniku z lesenimi vilicami (pribor in krožniki bodo priskrbljeni). Krompir bo nato ocenila komisija in najboljše tri ekipe si prislužijo nagrado.

Ekipe se predhodno prijavijo na spletni povezavi TUKAJ (ime ekipe in tekmovalcev; datum rojstva; če si član, katere podeželske mladine; bodo imeli svojo opremo ali ne). Na dan dogodka se 30 minut pred tekmovanjem zglasijo pri organizatorju.

TOČKOVANJE:

Vir: Zveza podeželske mladine Slovenije