Kultura

Art market – iščemo mlade umetnike

18. 4. 2024 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina
banner dogodka

Vabimo mlade k sodelovanju na letošnjem festivalu Klementina, ki poteka med 15. in 20. aprilom. Zaključek festivala bo letos potekal v obliki art marketa in bolšje tržnice na Lavričevem trgu, v soboto, 20. aprila 2024, med 9. in 12. uro. 

Art market  bo namenjen izmenjavi in/ali prodaji dobrin, rabljenih in unikatnih ročnih izdelkov. Mimoidoči bodo na Lavričevem trgu v Ajdovščini lahko izmenjevali oblačila, obutev, modne dodatke pa tudi knjige in družabne igre, ki so jih otroci prerastli. S tem želimo vplivati na večjo povezanost lokalne skupnosti, na medsebojno druženje in spoznavanje, kot tudi pristaviti svoj košček v mozaik skrbi za okolje – sledili bomo načelom krožnega gospodarstva, saj bodo dobrine, ki jih sami ne uporabljamo več, zaokrožile med ostalimi obiskovalci dogodka.

Na dogodku bodo prisotni tudi drugi ponudniki unikatnih umetniških izdelkov, nakita, oblačil. Vzporedno bo ob glasbeni spremljavi potekal manjši kulturni program – zaključek umetniškega natečaja Jaz, ulični umetnik ter ustvarjalna delavnica za najmlajše.

Vabilo mladim ustvarjalcem

Bi želel-a na dogodku kaj zapeti ali se preizkusiti v repanju?

Bi želel-a razstaviti svoje umetniške izdelke?

Bi želel-a prebrati svojo poezijo?

Bi želel-a kako drugače prispevati k dogodku, namenjenemu prav umetnosti in kulturi?

Stojnice na našem art marketu bi radi ponudili tudi mladim ustvarjalcem iz lokalnega okolja, ki bi se s svojimi unikatnimi izdelki kakršnekoli umetniške zvrsti predstavili lokalni skupnosti. Na dogodku ste dobrodošli tudi mladi, ki bi svoj talent radi izrazili tudi kako drugače, npr. s petjem, repanjem, brenkanjem na kitaro, branjem poezije, recitiranjem …

Veseli bomo tvojega sporočila na info@mc-hisamladih.si, kjer se bomo dogovorili o sodelovanju. 

Kar pogumno, ne grizemo 🙂