Neformalno izobraževanje / Podjetništvo

Dan poklicev v ZMŠ Krško

23. 3. 2023 avtor: Uredništvo

V ZMŠ Krško smo v okvirju projekta POJNT – Središča za krepitev podjetniških kompetenc mladih, 24. 1. 2023 gostili osmošolce in devetošolce iz OŠ Leskovec pri Krškem z namenom pridobivanja neformalnega znanja na področju podjetništva ter pregleda poklicnih možnosti, ki jih imajo.

Mladi so v sklopu dneva poklicev pridobili informacije, ki jim bodo olajšale izbiro srednje šole in poklica. Spoznavali so svoje želje in kompetence ter pridobili realne in kvalitetne informacije glede trga dela in njihovega mesta na njemu. V obdobju pomembnih odločitev, na prehodu iz osnovne v srednjo šolo, je namen dneva poklicev ustvariti podporno okolje, ki učencem pomaga pri tej, tako pomembni odločitvi.

Izvedli smo delavnice:

Drugi del dejavnosti pa se je odvijal v obliki mreženja s predstavniki različnih poklicev. Pogovarjali smo se z arhitektom, elektrotehnikom, strojnikom, vzgojiteljicama, policisti, veterinarji, medicinsko sestro, zdravnikom in fizioterapevtko. Šlo je za neformalni pogovor, v katerem so učenci spoznavali različne oblike dela, da bodo na svoji poklicni poti lažje prepoznali svoje želje in interese.

Dneva poklicev se je udeležilo 50 učencev, ki so po petih šolskih urah odšli polni novega znanja in motivacije!

Oglej si tudi tridnevni Tabor poklicev v ZMŠ Krško.

Dan poklicev je potekal v okvirju projekta POJNT – Središča za krepitev podjetniških kompetenc mladih. Naložbo  sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vir: Zavod za mladino in šport Krško

Foto: Kaja Črpič