Izobraževanje

Delavnica: Kdo je glavni – ti ali stroj?

5. 9. 2023 avtor: Center mladih Koper
delavnica varne uporabe interneta

Preventivna delavnica varne uporabe interneta, preprečevanja tveganih vedenj na spletu in spletnega nasilja ter prekomerne rabe in zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami.

Redna uporaba pametnih telefonov, računalnikov in različnih spletnih iger ter družbenih omrežij je postala naš vsakdanjih. Ker veliko časa preživimo v spletnih okoljih, smo izpostavljeni različnim tveganim vedenjem in nevarnostim spletnega nasilja ter prekomerni uporabi in zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami.

Vsebina

Kje: Center mladih Koper, Gregorčičeva ulica 4, Koper

Kdaj: Sreda, 20. 9. 2023, 18:00 do 19:30 ure

Izvajalec delavnice

Janez Arh je diplomirani socialni delavec in je kot strokovni delavec zaposlen v izolski enoti Logout. Ima več kot dvajset let izkušenj dela z otroki in mladostniki v socialnem varstvu na nacionalni in mednarodni ravni. Glavnina njegovega dela poteka v obliki izvajanja svetovalnih razgovorov, izkustvenih delavnic in taborov za mlade ter predavanj za starše in strokovne delavce. Je mentor prostovoljskim delavcem in praktikantom.
Razvoj video iger in digitalnih tehnologij spremlja od 80.-ih let prejšnjega stoletja, zato je z njimi dobro seznanjen. Iz osebnih in delovnih izkušenj se zaveda privlačnosti, ki jih imajo za otroke in mladostnike v današnjem času, kar mu pomaga pri njegovem delu. Glavni izzivi njegovega dela so usmerjeni v učenje uravnotežene uporabe digitalnih tehnologij, saj le ti prinašajo korist za naša vsakdanja življenja.

Kontakt:
janez.arh@logout.si
064 236 516
www.logout.si

*Dogodek omogočajo: Logout, Mestna občina Koper ter Center mladih Koper*