Vključenost / Zabava in prosti čas

Delavnice Pustimo odtis

14. 5. 2024 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina
napovednik

Namen festivala Pustimo odtis, katerega organizator je CIRIUS Vipava, je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v širše okolje. 

Delavnica igrive grafike (ponedeljek, 27. 5., 17.00–19.00)

V sklopu festivala Pustimo odtis pripravljamo likovno delavnico na temo grafike. Delavnica je namenjena otrokom, mladim, staršem, družinam, nonam in nonotom, skratka vsem, ki jih zanima likovno področje grafika. S pomočjo mentoric Ines Bunić Mohorič, Tamare Srebot in Julije Leben se bomo naučili nekaj enostavnih grafičnih tehnik ter se povezovali ob ustvarjalnem druženju. 

Glasbena delavnica s sproščanjem (torek, 28. 5., 17.00–19.00)

V sklopu festivala Pustimo odtis pripravljamo glasbeno delavnico s sproščanjem. Delavnica je namenjena otrokom, mladim, staršem, družinam, nonam in nonotom, skratka vsem, ki bi radi spoznali slovaški inštrument fujaro in se sprostili ob zvočni kopeli.

V prvem delu delavnice (17.00–17.45) nas bosta mentorja Senka Božič in Radivoj Bajc popeljala skozi izkušnjo poslušanja zvoka s celotnim telesom, katere namen bo sproščanje napetosti uma, telesa in duha. Udeleženci se bodo sproščali ob poslušanju različnih instrumentov kot so gong, tibetanske posode, šamanska flavta, itd. S seboj prinesite ležalne podloge. 

V drugem delu delavnice (18.00–19.00) nas bosta mentorica Tina Milavec in mentor Radivoj Bajc vodila pri izdelavi glasbila fujara, ki je tradicionalni slovaški inštrument. Nato bomo skupaj zaigrali na pihalni inštrument fujare.