Mladinski sektor

Digitalna orodja in pomoč ZA NVO

26. 5. 2023 avtor: Uredništvo
Spremljanje spletnega predavanja

Mreža regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO vljudno vabi na tretjo nacionalno konferenco Digitalna orodja in pomoč Za NVO, ki bo potekala v četrtek, 1. 6. 2023, ob 10. uri preko spleta (Zoom).

Kolikokrat se zalotite pri misli, da ste se vašemu društvu/zavodu/ustanovi pridružili zato, ker imate radi šport, kulturo, zdravje, gasilstvo … ne pa zato, da boste urejali evidence članov, prostovoljcev in računov, pisali poročila, izplačevali potne stroške, zbirali sponzorstva ipd.? Ste kdaj pomislili, da zagotovo obstaja lažja pot? Večino teh nalog namreč lahko opravite veliko hitreje, lažje in bolj enostavno z uporabo (tudi brezplačnih) digitalnih orodij. A kako se znajti v množični ponudbi spletnih rešitev? In katere so najbolj uporabne in varne prav za nevladne organizacije?

Mreža stičišč ZaNVO bo na tretji nacionalni konferenci prvič na enem mestu predstavila prav tista digitalna orodja, ki smo jih razvile ali nadgradile nevladne organizacije. In so na voljo za prosto uporabo!

Ne zamudite priložnosti, da se na hitro seznanite z različnimi programi, ki vam lahko pri delu prihranijo dragoceni čas in nekaj živcev. Z njihovo uporabo so lahko vsi ključni podatki vaše organizacije vodstvu ali članom na voljo kadarkoli, zmanjšate zmedo ob morebitni menjavi predsednika društva, imate vedno dostopen in urejen pregled vsega, kar potrebujete, le “en klik” stran, za njihovo uporabo pa zadostuje osnovna raba računalnika.

Vsako novo spletno orodje spremlja tudi kanček dvoma o njegovi varni rabi, zato se bomo na konferenci s strokovnjaki dotaknili tudi teh vprašanj. Ob koncu pa boste imeli priložnost pobliže spoznati tisto digitalno rešitev, ki vas je v uvodni predstavitvi najbolj navdušila in ste v njej prepoznali največ koristi za vaše delo.

Vljudno vabljeni!

Svojo prijavo na konferenco čim prej ali najkasneje do srede, 31. 5. 2023, oddajte tukaj.


Program konference

10.00 –> Zakaj so digitalna orodja že skoraj nuja pri delu nevladnikov? Kako pri tem pomaga država?

10.15 –> Vodič po digitalnih orodjih za nevladne organizacije – predstavitev aktualne ponudbe

10.45 –> Okrogla miza: O uporabnosti ne dvomimo, a kako je z varnostjo?

11.20 –> Sklepne misli in vprašanja udeleženk_cev

11.30 –> Predstavitve posameznih orodij v ZOOM sobah

Moderator konference: Luka Pečar Pahor, CNVOS


Dogodek sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.

Vir: Stičišče Nefiks