Kultura

Dobimo se pred Škucem 2023

7. 7. 2023 avtor: Društvo študentski kulturni center – ŠKUC
dobimo se pred Škucem

Z veseljem vas tudi letos vabimo, da se nam pridružite na festivalu Dobimo se pred Škucem, ki bo potekal med 21. in 30. julijem 2023.

Festival Dobimo se pred Škucem predstavlja sklop raznolikih, kulturi in ustvarjalnosti posvečenih, sproščenih popoldnevov in večerov, ki so brez vstopnine in se odvijajo na Starem trgu v Ljubljani. Namen festivala je s kvalitetnimi kulturno-umetniškimi dogodki dopolniti in popestriti poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane.

Zato vsako leto nagovorimo z javnim povabilom k sodelovanju nekatere že priznane in nekatere še neuveljavljene perspektivne ustvarjalce_ke z markantnim umetniškim izrazom. Vsekakor gre za izvajalce_ke različnih umetniških zvrsti, ki jih je resnično vredno preveriti v živo.

Festival je namenjen širši javnosti različnih starosti in okusov, tako otrokom kot mladini
ter odraslim z različnimi kulturnimi željami. Program obsega koncerte, performanse, gledališke predstave, razstavi, ustvarjalne delavnice, Knjižnico pod krošnjami, modno revijo, literarne dogodke in Škucevo tržnico.

V sklopu Muzika na starem trgu bomo lahko prisluhnili izvajalcem_kam: Gal Furlan Qartet, Teo y La Mar: Teo Mandžuka in Maria Keck, Fake Orchestra, Shaun Banks, Croon, Hamlet Express, Brina, MatJazz II, Vasja Onič, Ujma in Metod Banko.

V sklop Teater v galeriji smo vključili predstave za odrasle: Medtem ko, Naši ljubi alter idioti, Domovci (premiera), Morfem in Lotosov cvet. V program pa smo uvrstili še dva drag šova: Eat your makeup in Majska kraljica in njene spletične.

Otroci si bodo lahko ogledali naslednje predstave: Rdeča kapica, Muca Copatarica, Regec in Kvakec, Potujoči cirkus nerodne Avguštine, Gozdovilimo, Pajek Kveku Anansi, Balon Velikon, Štorkljica Binca Minca dobi bratca (premiera) in Žužnjava druščina. V program pa smo vključili tudi literarne dogodke: Črna skrinjica, Prvoosebno raziskovanje zgodb, predstavitev nove pesniške zbirke Milana Šelja in Zaobljuba reki.

Študentje_ke Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF bodo pripravili razstavo in modno revijo: Odsev. Na drugi razstavi pa se bo predstavil fotograf: Mario Županov: Pleasures.

Tudi letošnji festival bo vključeval raznolike ustvarjalne delavnice, namenjene vsem
generacijam: Sitotisk express, Izdelave labele, kopalne krogle in pilinga za telo,
Plavajoče ladje, Modri odtisi, Jaz kurator_ka!, Plastožerji, Retro nakit iz kaset,

Tudi letošnji festival bo vključeval raznolike ustvarjalne delavnice, namenjene vsem generacijam: Sitotisk express, Izdelave labele, kopalne krogle in pilinga za telo, Plavajoče ladje, Modri odtisi, Jaz kurator_ka!, Plastožerji, Retro nakit iz kaset Klepetki, ročne lutke, Papirna glina, RazGibalnica, Mala pisana bitja in Makrame za obešanke.

Več informacij o programu je na voljo tukaj.