Evropsko leto mladih

Evropsko leto mladih na Jesenicah

30. 8. 2022 avtor: Mladinska mreža MaMa
fotografska razstava

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Jesenice vas vabita na EVROPSKO LETO MLADIH NA JESENICAH Kulturni kolaž mladinskega ustvarjanja četrtek, 15. septembra 2022, med 10.00 in 13.00 uro v Mladinskem centru Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, 4270 Jesenice.

Mladi na Jesenicah so se v evropskem letu mladih odločili, da bodo povezali lokalni kulturni in mladinski sektor. Kako? Z uresničevanjem mladinske pobude Kulturni kolaž – Kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja. Zakaj? Da bi povabili mlade k aktivnemu kulturno-umetniškemu udejstvovanju. Si tudi ti želiš ponovno več ustvarjati in potrebuješ nova znanja? Razmišljaš o organizaciji kulturnih dogodkov? Te zanima ustvarjalnost tvojih vrstnikov?

Pridruži se nam v četrtek, 15. septembra, ob 10. uri na dogodku Kulturni kolaž mladinskega ustvarjanja, ko bomo predstavili fotografsko razstavo Portret in druge doslej izvedene projekte v sklopu uresničevanja mladinske pobude. Tudi tebe bomo povabili na kulturno-umetniške delavnice, natečaje ali uprizoritve v lokalnem okolju. Pogledali pa bomo tudi v svet! Predstavili ti bomo evropske programe Erasmus+ Mladina in Evropska solidarnostna enota, ki ti omogočajo izobraževanje, prostovoljno delo, praktično usposabljanje, udejstvovanje na raznih področjih in zajemanje življenja v evropski skupnosti s polno žlico.

Za zabavo pa bo poskrbel kolektiv Kre.Aktiv, ki obvlada žongliranje, vrtenje krožnikov, hojo s hoduljami in druge artistične veščine, v katerih se lahko preizkusiš tudi ti. Se vidimo?


Program dogodka:

10.00–10.15 –> UVOD

10.15–10.45 –> PREDSTAVITEV mladinske pobude

10.45–11.30 –> PREDSTAVITEV Evrope za mlade

11.30–11.45 –> ODMOR s kavo in prigrizkom

11.45–12.30 –> DELAVNICA artističnih veščin kolektiva Kre.Aktiv

12.30–13.00 –> DRUŽENJE in pogostitev


Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji! Vljudno vabljeni!