Evropsko leto mladih / Okolje in trajnost

Evropsko leto mladih v Kamniku: Zelena točka Evrope prihodnosti

14. 7. 2022 avtor: Mladinska mreža MaMa

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Kotlovnica Kamnik te vabita na EVROPSKO LETO MLADIH V KAMNIKU: Zelena točka Evrope prihodnosti, v soboto, 6. avgusta 2022, ob 18.00 uri na prizorišču festivala Kamfest, v bližini glavnega odra.

Evropsko leto mladih bomo praznovali tudi na največjem poletnem kulturnem festivalu v širši gorenjski regiji! Dogodkom z dodano vrednostjo na odrih, ulicah in nepričakovanih lokacijah se pridružujemo z delavnicami na temo trajnostnih usmeritev v zeleno prihodnost Evropske unije. Boš z nami?

soboto, 6. avgustaod 18. ure naprej, te čakamo na informativni in interaktivni zeleni točki, kjer se lahko informiraš o priložnostih v evropskem letu mladih in prednostih evropskega državljanstva. V zameno za tvoje razmisleke, prispevke v razpravah in dialogu s tistimi, ki odločajo o naši prihodnosti, ter za igrivo ozaveščanje pa dobiš praktično nagrado. Te zanima več?

Pridruži se nam v središču Kamnika, kjer te na zeleni točki čakajo interaktivne delavnice in poziv k ambasadorstvu trajnostne in zelene Evrope. Na zemljevidu Slovenije lahko izpostaviš izzive in dobre prakse na poti v trajnostno in zeleno prihodnost, na plakate pa zabeležiš izzive in predloge za njihovo premagovanje na ravni Evropske unije. Tudi tvoje razmisleke bomo posredovali odločevalcem. Vključiš se lahko v sproščene razprave o okoljskih temah in načinu življenja za trajnostno in zeleno prihodnost ter o lokalnih praksah spregovoriš z odločevalci. Na družbenih omrežjih lahko sporočiš vrstnikom, kaj ti storiš za okolje. Za zabavno ozaveščanje pa te čaka zelena igra ugibanja pojmov s opisovanjem, risanjem ali pantomimo. Znaš pokazati »okoljska politika«?

Če sprejmeš izziv, nas obišči in postani del soustvarjanja Evrope prihodnosti – zelene, vključujoče in digitalne za vse!

Kaj se bo dogajalo na naši zeleni točki za Evropo prihodnosti z mladimi? Pregled zemljevida Slovenije, definiranje izzivov in iskanje rešitev na evropski ravni na temo trajnostne in zelene Evrope, posvet, digitalni poziv, izmenjava rabljenih reči ter zelena igra. Zabavno in poučno bo!

Z dogodki v okviru evropskega leta mladih skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji spodbujamo prakse za bolj trajnostno in zeleno Evropo ter ustvarjamo prostor za participacijo mladih pri soustvarjanju evropskih in lokalnih politik.

Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji! Vljudno vabljeni!