Zabava in prosti čas

Filmski teden Evrope 2023 – kino pod zvezdami

16. 6. 2023 avtor: Celjski mladinski center

Poletje je tu, z njim pa tudi Filmski teden Evrope, ki ga že vrsto let organizirajo slovenske regionalne točke EUROPE DIRECT v sodelovanju z lokalnimi partnerji, Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

V četrtek, 13. 7. 2023 si boste lahko v Celjskem mladinskem centru brezplačno ogledali francoski film Rez! (Coupez!) režiserja Michela Hazanaviciusa.

O filmu:

“V opuščeni stavbi gre na snemanju nizkoproračunske grozljivke vse narobe. Režiser z neznosnim vedenjem ekipo že tako ali tako spravlja ob živce, potem pa razkrije še svoj načrt, kako v projekt vnesti nekaj energije in vznemirjenja: prebudil bo starodavno zombijevsko prekletstvo. V divjem kadru-sekvenci, kjer letijo deli teles in špricajo telesne tekočine, se igralci spopadejo s pravimi nemrtvimi (in z režiserjem), nato pa se film šokantno konča in zvrstijo se napisi … Toda ali je to res vsa zgodba?”

Film Michela Hazanaviciusa, avtorja z oskarjem nagrajenega Umetnika, je prisrčno trapasta parodija na zombijevske grozljivke in hkrati radosten poklon filmski obrti.

Trailer si lahko ogledate tukaj.

Organizatorji dogodka: EUROPE DIRECT Savinjska in Celjski mladinski center.