Zabava in prosti čas

Filmski teden Evrope – Kino pod zvezdami

14. 6. 2023 avtor: Celjski mladinski center
Banner filmski teden evrope

Poletje je tu, z njim pa tudi Filmski teden Evrope, ki ga že vrsto let organizirajo slovenske regionalne točke EUROPE DIRECT v sodelovanju z lokalnimi partnerji, Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. 

Vabljeni na Kino pod zvezdami, ki bo 6. julija, ob 20.30, v sklopu Filmskega tedna Evrope potekal v Dvorecu Strmol Rogatec. Ogledali si bomo film Trikotnik žalosti režiserja Rubena Östlunda.

O filmu:

“Manekenski par Carl in Yaya je povabljen na luksuzno križarjenje. Medtem ko ustrežljiva posadka skrbi za zbirko bajno bogatih potnikov, zapiti kapitan tiči v svoji kabini in posluša Internacionalo. A pripravlja se nevihta in med slavnostno večerjo s sedmimi hodi se potnikov loti huda morska bolezen …”

Švedski satirik Ruben Östlund svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Film je prejel Zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Trailer si lahko ogledate tukaj.

Ogled filmskih projekcij je brezplačen, vljudno vabljeni!

Organizatorji dogodka: EUROPE DIRECT Savinjska, Celjski mladinski center ter Mladinsko društvo Rogatec.