Mladinsko delo / Zabava in prosti čas

Garažni krožek

3. 5. 2023 avtor: Zavod BETA – Inštitut za razvoj družbe
odmev mladosti garažni krožek

Mladost odmeva tudi v Ajdovščini!
V letošnjem letu se z našimi aktivnostmi pridružujemo Odmevu mladosti! Aktivnosti in projekti mladinskega dela skupaj z mladimi v ospredje postavljajo pomen in vpliv, ki ga imata mladinsko delo in neformalno učenje na mlade v našem kraju in širše.

V primerih, ko radovedni otroci sprašujejo kako deluje stroj ali predmet, jim moramo razložiti stvari na njim jasen in razumljiv način. To bo otroke razvilo v posameznike, ki bodo sestavljali našo družbo in bodo aktivno sodelovali na področju razvoja znanosti in tehnologije, ki je temeljna dejavnost prihodnosti.

V šolskem letu 2022/23 se je pričel nov program Garažni krožek, ki se bo skozi leto posvetil spoznavanju različnih tem in veščin, od strojništva in elektrotehnike do biotehnologije in kvantne fizike.

Krožek je prilagojen otrokom, da osvojijo temeljna osnovna znanja tehnike, elektrotehnike, strojništva in programiranja. S tem znanjem bodo v prihodnje lahko izdelovali inovativne izdelke in raziskovali ta področja bolj poglobljeno.

Kdaj in kje?

Program Garažni krožek je namenjen mlajši starostni skupini otrok druge triade osnove šole (9-12 let) in poteka vsako soboto popoldan ob 15.00 v Garaži (Ajdovščina, Vilharjeva ulica 20q, pri mostu čez Lokavšček) in poteka čez celotno šolsko leto 2022/23.

Programu se lahko zainteresirani priključijo kadar koli v šolskem letu, po predhodni najavi na: institut@zavod-beta.si ali na 031 316 115 – Valerija, koordinatorka, 040 585 365 – Timotej, mentor. Kontaktirate nas lahko tudi prek socialnih medijev: Zavod BETA in Garaža.

Cilj je skupini 10 otrok približati osnove tehnike in naravoslovja pod vodstvom različnih mentorjev ter zunanjih obiskovalcev. Posvečali se bodo različnim dejavnostim in projektom, ki bodo otrokom ponudili pregled nad zanimivostmi in jih vpeljali v primarne veščine na teh področjih. Izdelovali bodo različne kratkotrajne projekte, ki bodo zajemali izdelavo prototipov.

V maju se Garažni krožek pridružuje tudi kampanji Odmev mladosti, ki bo po 34 krajih v Sloveniji širila učinke mladinskega dela.