Kultura / Mladinsko delo / Zabava in prosti čas

Impro aktivacija

3. 5. 2023 avtor: Društvo študentski kulturni center – ŠKUC
Impro aktivacija

Mladost odmeva tudi v Društvu študentski kulturni center – ŠKUC!

V letošnjem letu se z našimi aktivnostmi pridružujemo Odmevu mladosti! Aktivnosti in projekti mladinskega dela skupaj z mladimi v ospredje postavljajo pomen in vpliv, ki ga imata mladinsko delo in neformalno učenje na mlade v našem kraju in širše.

Kdaj in kje? Vsak četrtek, ob 16.30 uri, od 20. 4. 2023 do 15. 6. 2023, Klub Monokel, AKC Metelkova mesto.

Impro aktivacija je sklop druženj, na katerih se bomo s pomočjo orodij in prvin improvizacijskega gledališča učile_i pripovedništva.

Naslanjali_e se bomo na lastne izkušnje, raziskovali_e družbene teme in razmišljali_e v kakšen okvir lahko postavimo performans katerega vsebina ni vnaprej določena. Randy Dickson pravi, da moraš pri ustvarjanju impro predstave vedno pogledovati nazaj, Tanja Matijašević, vaša pedagoginja, pa pravi: »Pejmo v akcijo.«

Moč improvizacijskega gledališča je v ustvarjanju podpornega okolja v katerem vsakdo prepozna prostor za izraz. Na delavnicah se bomo srečale_i osemkrat in na koncu določile v kakšni obliki bomo predstavile_i končni produkt.

Prijavite se lahko vsi, predhodne izkušnje niso potrebne. Delavnice so brezplačne. Mesta na delavnici so omejena.

Srečanja bodo potekala od 20. 4. 2023 ob 16.30 do 15. 6. 2023.

Tanja Matijašević je gledališka pedagoginja, improvizatorka, ki rada združuje različne umetnosti. V impro se je potopila leta 2014 (gledališče IGLU), skozi različne delavnice pa je spoznavala in krepila svoje impro veščine. Pred improm so bile lutke, ulično gledališče in ognjene umetnosti. Nekaj časa je bila članica kolektiva Improške, trenutno pa se spogleduje s fizičnim gledališčem, drag perforamansom in poezijo.

V maju se dogodek pridružuje tudi kampanji Odmev mladosti, ki bo po 34 krajih v Sloveniji širila učinke mladinskega dela.