Mladinsko delo

Informativna mobilna točka v Mariboru

10. 5. 2023 avtor: Drogart
projekt Izberi sam

Mladost odmeva tudi v Mariboru!

V letošnjem letu se z našimi aktivnostmi pridružujemo Odmevu mladosti! Aktivnosti in projekti mladinskega dela skupaj z mladimi v ospredje postavljajo pomen in vpliv, ki ga imata mladinsko delo in neformalno učenje na mlade v našem kraju in širše.

Kolikokrat imaš priložnost, da se na Glavnem trgu v Mariboru zaklepetaš z ogromnim plišastim Taxi znakom, ki ti zna razložiti, zakaj vožnja in alkohol ne gresta skupaj? Najbrž ne prav pogosto.

Zato še posebej lepo vabljen_a, da se v petek, 26. 5. 2023 v času od 19:00 do 21:00 oglasiš na informativni mobilni točki programa Izberi sam. Na informativni mobilni točki bodo prisotni tudi mladinski delavci programa Izberi sam. Poleg osveščevalnih letakov bodo ponujali tudi zanimive materiale, zabavne igre in preizkuse.

Na točki boš lahko preizkusil_a tudi posebna očala, ki simulirajo pijanost. Tako boš lahko na lastni koži ugotovil_a, da so zaznavanje globine, občutek za ravnotežje in koordinacija pod vplivom alkohola res drugačni. Preveril_a pa se boš lahko tudi v kvizu na temo alkohola in vožnje. Kot nagrado za sodelovanje si boš lahko prislužil_a tudi darilce s sporočilom o varni vožnji.

Pridi mimo, pocukaj za rokav naše mladinske delavce_ke ter se na sproščen način nauči kaj novega!

Foto: Nina Vareško
Foto: Nina Vareško
odmev mladosti
Odmev mladosti

V maju se dogodek pridružuje tudi kampanji Odmev mladosti, ki bo po 34 krajih v Sloveniji širila učinke mladinskega dela.