Mladinsko delo / Mobilnost mladih

It’s on you mednarodna mladinska izmenjava v MC Idrija

28. 4. 2023 avtor: Mladinski center Idrija
mladinska izmenjava Idrija

Tudi v Mladinskem centru Idrija bo v začetku maja odmevala mladost, saj bomo gostili mednarodno mladinsko izmenjavo z naslovom It’s on you. Namen izmenjave bo nasloviti že uveljavljene družbene norme našega časa. It’s on you je nadgradnja lanskoletne izmenjave Stereotype destroyers, le da bo ta še bolj izzivalna, kreativna in zabavna.

It’s on you!

Skupaj z udeleženci izmenjave se bomo trudili pustiti pečat na družbo, z razbijanjem stereotipov in rušenjem tabujev, preko razgretih debat, raznolike kulinarike, ustvarjanja videov in drugih medijev za učenje o različnih kulturah.

Za udeležence pripravljamo raznorazne izzive, podobne izzivom današnje družbe, kjer bo za premagovanje le-teh ključno ekipno delo. Udeleženci izmenjave bodo nekaj časa preživeli tudi v naravi, v okolici našega mladinskega centra. Tam se bodo spoznavali z bivanjem izven svoje cone udobja.

Udeleženci bodo tekom izmenjave pridobili znanje o drugih kulturah, o strpnosti in sožitju, delovanju in strukturi naših skupnosti, medkulturnem dialogu in še mnogo več. Ker trdno verjamemo, da lahko kultura in umetnost spreminjata svet, bomo imeli veliko kreativnih nalog, s pomočjo katerih bodo udeleženci raziskovali in iskali kreativne rešitve.

Mladinska izmenjava bo trajala od 26. aprila do 8. maja. Udeležilo se je bo 30 udeležencev in vodij iz 6 različnih različnih evropskih držav, in sicer Bolgarije, Portugalske, Italije, Poljske, Grčije in Slovenije, v starosti od 16 do 22 let.

Vabljeni, da se nam pridružite! Spremljate nas lahko na MC Idrija, na naši Facebook strani FB MCI ali na našem Instagram profilu IG MCI.

Za več info smo dosegljivi na info@mcidrija.si