Podjetništvo

JA inovacijski kamp 2022

26. 10. 2022 avtor: Uredništvo

Vljudno vabljeni, da se pridružite 4. Junior Achievemnt inovacijskemu kampu v četrtek, 27. 10. 2022, ki se bo odvijal v Four Points by Sheraton Ljubljana Mons (Pot za Brdom 4, 1000 Ljubljana) v dvorani Plečnik. Dogodek organizira Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih, v sodelovanju z Junior Achivement Europe, EIT Raw Materials, podjetjem ZEOS d.o.o. in  Zavodom Znanost na cesti.  

Na njem bo sodeloval tudi nekdanji zmagovalec JA nacionalnega tekmovanja 2021 in udeleženec projekta Skills for the Future, Jakob Sadar. V torek, 11. 10. 2022  je imel priložnost sodelovati v dialogu z 12 mladimi  in evropko komisionalrko za izobraževanje Mariyo Gabriel. Tema dialoga je bila “Znanost in inovativnost v šoli – Vloga mladih”. Srečanja so se udeležili mladi iz Bulgarije, Irske, Slovenije, Romunije, Finske, Italije, Slovaške, Španije, Nemčije, Hrvaške.

Udeležite se JA inovacijskega kampa in spoznajte tudi mladega podjetnika Jakoba, ki je v okviru programa Moje podjetje in projekta Skills for the Future pridobival podjetniško znanje in ustanovil podjetje OPS Tehnologies.

Več o dogodku tudi na Facebook in Instagram strani.

Dogodek je namenjen spodbujanju dijakov pri iskanje novih inovativnih rešitev na področju surovin in krožnega gospodarstva v prepletu s podjetniško noto. Kamp bo v letošnjem letu še posebno pester, saj bo na njem sodelovalo 118 dijakov/inj iz 16 srednjih šol. Dijake bodo pri tem podpiralo tudi 11 zunanjih mentorjev.

Vir: Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih