Angažiraj se / Izobraževanje

Karierni sejem za mlade v Celjskem mladinskem centru

3. 2. 2023 avtor: Celjski mladinski center

Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska in Celjski mladinski center, v sodelovanju s Skupnostjo višjih strokovnih šol Slovenije, organizirajo dogodek »Karierni sejem za mlade«, ki bo potekal v torek, 7. 2. 2023, z začetkom ob 9.45 uri.

Namen dogodka, ki bo, kot že nekaj let zapored, potekal v dvorani Celjskega mladinskega centra, je mladim predstaviti poklicne priložnosti v lokalnem okolju in širše, jih seznaniti z delovnimi praksami in delovnim procesom v uspešnih podjetjih iz lokalnega okolja in jim tudi na tak način olajšati vstop na trg dela. Tokratna dodana vrednost Kariernega sejma je prav sodelovanje Skupnosti VSŠ, ki predstavlja most med izobraževanjem in gospodarstvom in ima izkušnje na področju kariernega načrtovanja, svetovanja o značilnostih sodobnega trga dela in oblikovanja zaposlitvenih ciljev ter kakovostne predstavitve kandidatov na trgu dela, s čimer zagotavlja podporo mladim na začetku karierne poti.

Posebna pozornost bo namenjena pomenu usposabljanja in izpopolnjevanja za izkoriščanje potenciala delovne sile, s čimer bodo obeležili Evropsko leto znanj in spretnosti 2023. V različnih predstavitvah bodo mladi lahko spoznali EURES omrežje, v sklopu katerega se izvaja projekt finančne podpore »Shema zaposlitvene mobilnosti« in se seznanili z orodjem za pripravo življenjepisa EUROPASS. V drugem delu pa bosta predstavnika kadrovske službe iz dveh uspešnih in velikih podjetij iz lokalnega okolja, Cinkarne Celje in Pivovarne Laško Union, skozi pogovor mladim predstavila različne priložnosti, ki jim jih nudijo podjetja ob vstopu na trg dela in začetku razvoja karierne poti (npr. kadrovske štipendije). Prav tako pa bosta z mladimi delila tudi katere so tiste ključne kompetence, ki jih delodajalci iščejo pri kadrih ter kaj jih trenutno najbolj prepriča pri izbiri kadra.

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani Celjskega mladinskega centra ali na Facebook strani Infopentlje oz. Facebook strani Celjskega mladinskega centra. Za dodatne informacije ali morebitne izjave se obrnite na Ano Mladenović, sodelavko za projekte, tel. št.: +386 40 570 289, e-pošta: ana.mladenovic@mc-celje.si