Zabava in prosti čas

Karmakoma + Lilith Cage @ CMK 

18. 7. 2023 avtor: Center mladih Koper
Karmakoma + Lilith Cage

Lepo vabljeni na poslastico posebne sorte, kjer se bodo mešali elektronika, new wave, punk in marsikaj vmes. 

Karmakoma

Nastane leta 2011 in se hitro znajde na domačih odrih najprej v sklopu Klubskega maratona Radia Študent in kmalu zatem na mnogih drugih domačih odrih. V začetku leta 2014 izide prva plošča z naslovom “Imagination in mechanical metamorphoses” in predstavi 10 skladb, ki odražajo njihovo vizijo zmesi elektronske in rock glasbe. Vrstijo se koncerti, med njimi v Belgiji in Angliji, koncerti po balkanu in domačih klubih in festivalih. Zatem izide še Ep z skladbama “Remiss” in “Never Enough” Karmakoma med tem še vedno vztrajno koncertira, vendar spreminja formacije s katerimi pa se zvrstijo na Waves VIenna v Avstriji, Ment Ljubljana, Tallinn Music Week v Estoniji.

Po nekaj letih premora v letu 2022 izide singel Mother Lode.

Karmakoma se v novi formaciji in novim materialom vrača na odre. Poleg ustanovnega člana in avtorja Eneja Mavsarja bend sedaj tvorijo še Mojca Zupančič, Jošt Drašler (Oholo, TiTiTi) Marek Fakuč (Etceteral, Eating sports) in Janžej Marinč (Onubo).

Lilith Cage

Lilith Cage je posavsko – primorska naveza štirih podobno mislečih glasbenih umov.
Shoegaze – dark wave – post pank zasedbo od leta 2018 dalje poganjajo kitarist Vili Domijan, bobnar Matjaž Pegam, basist Tomi Tršar in pevka Lili Žigo.

V glasbi Lilith Cage zazveni tako senzualnost nepokorjene in nevarne ženstvenosti, kot tleči revolt punka in new wave-a osemdesetih let.

Atmosfera zasanjane poetike, temni podtoni grešnosti in demonične preproščine beata, meditativne kitare in basa, ki jih povezuje glas močne ženske, prinašajo dinamično in svojevrstno muziko.
Album Shadows vsebuje trinajst avtorskih skladb in je v celoti delo skupine. Založba Sintetic production.

Zasedba:
Lili Žigo – vokal
Vili Domijan – kitara
Tomi Tršar – bas kitara
Matjaž Pegam – bobni, tolkala

Lepo vabljeni!