Kultura / Zabava in prosti čas

Kavč festival 2024: Dirty Sanchez

12. 3. 2024 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina
plakat

V Ajdovščino se vrača Kavč Festival! V soboto, 23. marca 2024, ob 18. uri, gostimo ljubljansko glasbeno skupino Dirty Sanchez.

Skupina igra fuzijo etna, funka ter balkana, združeno v inovativno glasbeno doživetje. V preteklosti se je v skupini menjalo število izjemnih mednarodnih glasbenikov. Danes svežo ekipo sestavljajo izkušeni glasbeniki, ki spretno mešajo avtorsko glasbo in aranžersko predelane tradicionalne pesmi. Večinoma gre za zlitje vzhodnih in afro-latinskih ritmov, ki jih interpretirajo na ‘funk’ način, kar glasbi daje energičen in edinstven zvok.

Koncert bo potekal v intimnem vzdušju, v avli Hiše mladih. Število mest je omejeno, zato si zagotovite svojo brezplačno vstopnico.

Se vidimo!   

O Kavč festivalu: Kavč festival 2024 bo zavzel 150 nekonvencionalnih prizorišč v vseh večjih slovenskih mestih, kot tudi na podeželju. V domove ter v druge prostore, kjer se umetnost navadno ne odvija, bo pripeljal 140 skupin iz celega sveta. Od etna do jazza, od performensa do lutkovnih predstav. Koordinacijo približno 200 dogodkov koordinira in izvaja peščica prostovoljcev, gostitelj dogodka pa lahko postane kdorkoli, ki želi za eno uro spremeniti svoj prostor v prizorišče.