Zabava in prosti čas

Koncert: Clockwork Psycho + Spy Abuse

8. 3. 2023 avtor: Uredništvo

Lepo vabljeni na hardcore-rockabilly razdejanje, ki nam ga bodo v vsej svoji surovosti postregli Clockwork Psycho ter Spy Abuse. 

VSTOPNINA:
– mladi do vključno 30. leta: 3 eur
– mladi od vključno 31. leta: 5 eur

⚫ Clockwork Psycho
“Slovenska psychobilly zasedba Clockwork Psycho stiska svet za vrat že od leta 2011, ko je idejna mama, kontrabasistka Lilit Clockwork ustanovila band skupaj s kitaristom Alom “Eržem” Erženom in bobnarjem, ki mu je pripadel ljubeči nadimek Dogz. V enem letu jim je uspelo iti na turnejo s Koffin Kats, igrati z Banane Metalik, posneti demo in izdati single na kompilaciji založbe Dynamite Music, kar je nekako kazalo na to, da je svojstveni način igranja psychobilly glasbe, ki so si ga izbrali, kar pravi.
Vsemu temu je sledil prvi album Nigtmares From Laibach, nastop z legendarnimi Demented Are Go, osvojena občinstva v Sloveniji, Srbiji, Avstriji, Italiji, Franciji, Španiji Nemčiji, Belgiji, na Hrvaškem, Madžarskem, Nizozemskem in Finskem in nastopi na festivalih kot sta Bedlam Breakout in Psychobilly Earthquake. Vsemu temu sta sledila še albuma I Don’t Give a Fuck in The Hated, ki sta jasno pokazala, da je pošasti kletka postala pretesna.
Ker se pri marsikateri zasedbi rado zgodi, da doda, odstrani ali zamenja kakšnega člana, je tako leta 2013 prineslo starega znanca, prijatelja in zen bobnarja Marka, šest let kasneje verbalno nezavrtega kitarista Urbana in nazadnje v jeseni 2019 še frontmana skupine Eightbomb Jureta. V osveženi zasedbi so januarja 2020 spravili na svet predkoronskega otroka, EP Untamed Diamonds.
Po kratkem usklajevanju, se je bend kljub preplašenemu stanju v Evropi odločil za obisk Avstrije, Nemčije, Belgije, Nizozemske in Northtamptonskega festivala, Bedlam Breakout…
Žal nam je načrte prekrižal soimenjak mehiškega lahkega piva in za kako leto smo se skupaj z ostalimi umaknili v sence. Na plano smo prišli, s snemanjem priredbe legendarnih Kuzel ob njihovem jubileju in snemanjem koncerta s čimer smo krstili odrske deske obnovljenega Šentjakobskega gledališča. Ampak nikar ne obupujte, zasedba ima zdaj štiri jezdece in kmalu pridemo posejati malo apokalipse tudi k vam.
Če boste morda julija 2023 obiskali Psychobilly Meeting Pineda de Mar, Avgusta festival Rebellion v Blackpoolu, ali septembra Day of Diablo v Bremnu, se vidimo.

Sicer pa, kot vedno:
Another city we’re leaving in flames, another club left in the ash. Dajte otroke spat in pridite, ko se znajdemo pred vašimi vrati.
Stay cool! Stay Psycho!”

🎧Poslušajmo:
https://open.spotify.com/artist/5cUUE6CuxPzEuBGTknBc2W…

———————————————-

⚫ Spy Abuse
“Spy Abuse prihajamo iz Raven na Koroškem. Obstajamo kot frendi že dolga leta, kot bend pa od 2020. Splet okoliščin nas je združil iz različnih skupin in glasbenih ozadij. Prej smo igrali v Ugrizni se, Thraw, Pogrešana Kvaliteta, Tomato Punx,… sedaj pa smo združili moči in ustvarli nek zlorablen vohunski bend. Špilamo hardcore punk z različnimi primesmi, zato se ne radi neki preveč opredeljujemo. Lahko bi rekli, da ob slabem vremenu žgemo nek 80s hardkor, že na meji crossoverja, ob lepem vremenu pa nam zadiši tut kak zgodnji 90s skejt pank, sej še sami nismo ziher. Aprila 2020 smo posneli naš prvi DIY album »Palyhard,« Septembra 2022 pa EP »Self Evident.« Oba lahko čujete na bandkempu (https://spyabuse.bandcamp.com/releases) alpa vidite na youtubu. Se vidimo na in pod odru, isto pa velja za šank.

🎧 Poslušajmo:
https://spyabuse.bandcamp.com/album/palyhard

Dogodek omogočata Mestna občina Koper ter Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper.