Zabava in prosti čas

Koncert: Haiku Garden in Astrid-

27. 2. 2024 avtor: Mladinski center Kotlovnica Kamnik
plakat

Pred koncertom na Ortofestu si bosta zasedbi Haiku Garden in Astrid- prvič delili oder nikjer drugje kot v Kotlovnici. Obe zasedbi obljubljata dobro mero novih skladb in pravo zvočno poslastico.

Vstopnina znaša 10 evrov.

Haiku Garden je štiričlanski bend iz Ljubljane, ki igra glasno kitarsko glasbo s primesmi popa. Prvi izdelek benda EP Waver (Kapa Records, 2016) je priznan kot prvi izid shoegaze glasbe v Sloveniji. Prvi dolgometražni album Where If Not Now (KAPA Records, 2018) je produciral Vitja Balžalorsky, kitarist skupine Laibach. Album je prejel odlične odzive tako kritikov kot oboževalcev, nasledila sta ga album Izštekani (ZKP RTV Slo, 2020), posnet v živo na Valu 202 in leta 2022 drugi studijski album Loose Contacts / Tense Present (KAPA Records). Trenutno pripravljajo nov studijski album.

Astrid Ana Kljun/Astrid- je alt-pop glasbenica, harfistka in pevka, tekstopiska, režiserka in producentka videospotov, znana po skladbah Hey, Julie, Kostarika in Dry Out. Od leta 2023 redno nastopa s super-zasedbo izjemnih glasbenikov, ki jo sestavljajo Tomaž Zupančič (klaviature, kitara, bas), Luka Flegar (kitara, bas) in David Nik Lipovac (bobni, perkusije). V mesecu maju planirajo izid debitantskega dolgometražca 18:48, skladbe s katerega boste lahko slišali v živo na koncertu v Kotlovnici.