Kultura

Kulturni bazar 2023

28. 2. 2023 avtor: Uredništvo

Vabljeni na jubilejni, petnajsti Kulturni bazar, ki bo potekalo v petek, 31. marca 2023, med 8. in 19. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Program največjega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2023 vključuje skoraj petdeset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora …). 

Od 8. do 18. ure bodo v Veliki sprejemni dvorani in Prvem preddverju Cankarjevega doma urejeni razstavni prostori, na katerih se bo z gradivi in spletnimi vsebinami predstavilo več sto kulturnih ustanov in samostojnih kulturnih ustvarjalcev iz vse Slovenije, na razstavnih prostorih medresorskih partnerjev pa boste spoznali, kako lahko kulturo in umetnost povežemo z drugimi področji.

Celoten program Kulturnega bazarja si lahko ogledate na spletni strani, kjer najdete tudi e-prijavo na brezplačna strokovna usposabljanja. E-prijava je odprta do vključno 24. marca 2023. Za dodatne informacije lahko pišete tudi na e-naslov info@kulturnibazar.si.

Ustvarjalnost za trajnostni razvoj

Osrednja tema letošnjega kulturnega bazarja bo Ustvarjalnost za trajnostni razvoj. Skozi program se bodo spraševali, kaj je trajnostni razvoj, kako ga razumemo v polju kulture in umetnosti, kakšno mesto imata kultura in umetnost pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti, kaj je in bo v prihodnje sploh vredno vedeti in znati ter kaj in kako poučevati za prihodnost?

Poleg teoretskih in praktičnih spoznanj strokovnjakov in strokovnjakinj, kakovostnih kulturnovzgojnih projektov ter predstavitev kreativnih partnerstev med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in kulturnimi ustanovami boste skozi program spoznali tudi možnosti za povezovanje kulturno-umetnostne vzgoje z drugimi področji. Predstavili bodo medresorsko povezovanje gastronomije, turizma, kulturne dediščine ter trajnostnosti.

Pridružite se Kulturnem bazarju 2023 in spoznajte, kakšen pomen ima kakovostna kulturno-umetnostna vzgoja pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti.


Jubilejni, petnajsti Kulturni bazar pripravljajo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za naravne vire in prostor, Andragoškim centrom Slovenije ter CMEPIUS-om pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Izvršni producent prireditve je Cankarjev dom v Ljubljani. Medijski partner dogodka je 3. program Radia Slovenija – program Ars.

Vir: Kulturni bazar