Kultura

Letni koncert pevskega zbora Pegius

16. 5. 2023 avtor: Uredništvo
pevski zbor

prisrčno vabljeni na tradicionalni letni koncert pevskega zbora Pravne fakultete Univerze v Ljubljani Pegius z naslovom »I’m gonna sing«, ki bo v sredo, 17. 5. 2023, ob 19.00 uri v preddverju rdeče predavalnice Pravne fakultete UL. 

Na letošnjem letnem koncertu bo kot gost nastopil tudi Parlamentarni pevski zbor Kvorum, ki ga sestavljajo zaposleni v Državnem zboru in Državnem svetu ter nekateri poslanke in poslanci. 

Vljudno vabljeni!


Predstavitev pevskega zbora PEGIUS

Pevski zbor PEGIUS, ki deluje na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, je mešani pevski zbor, ki nosi ime po prvem slovenskem pravniku Martinu Pegiusu. Začel je delovati v študijskem letu 2006/2007, na pobudo Študentske organizacije Pravne fakultete v Ljubljani. V njem so se zbrali pevsko navdušeni študentje prava, ki so poskrbeli, da se je zbor obdržal in je zdaj nepogrešljiv del programa podelitev diplom in drugih dogodkov na Pravni fakulteti. V nekaj letih svojega delovanja je Pegius tako prerasel v tradicionalno obliko kulturnega udejstvovanja študentov na fakulteti, pridružili pa so se mu tudi študentje in diplomanti drugih področij. 

Pevski zbor je bil ustanovljen z namenom glasbenega ustvarjanja ter druženja, odprtih rok pa sprejme vsakogar, ki si želi lepega petja v dobri družbi, zanimivega in raznolikega glasbenega programa, prijetnega vzdušja in mladostne, prijateljske energije, ki jo zbor izžareva tudi na odru. 

Predstavitev parlamentarnega pevskega zbora Kvorum

Parlamentarni pevski zbor Kvorum sestavljajo zaposleni v Državnem zboru in Državnem svetu ter nekateri poslanke in poslanci. Združuje jih veselje do skupnega ustvarjanja in ohranjanja slovenske kulturne dediščine. Ime zbora, ki deluje pod vodstvom dirigentke Ane Marie Beguš, izvira iz parlamentarnega izraza za sklepčnost, ki je predpogoj za sprejem odločitev. Kvorum simbolizira primerljivo nepogrešljivost in delovno simbiozo zaposlenih ter funkcionarjev v Državnem zboru in Državnem svetu pri delovanju obeh institucij.

Vir: Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani