Kultura

Mednarodni dan mladih: v Mariboru brezplačne projekcije kratkih filmov

11. 8. 2022 avtor: Združenje EPEKA

V petek, 12. avgusta, po svetu obeležujemo mednarodni dan mladih. Ob tej priložnosti organizatorji projekta EU Youth Cinema: Green Deal (EU Kino za mlade: Zeleni dogovor) v Mariboru pripravljajo posebne brezplačne projekcije kratkih filmov o naravi, trajnosti, ljudeh ter lepši in bolj zdravi Evropi. Po projekciji sledi razprava o solidarnosti med mladimi s predstavniki socialnega podjetja EPEKA, slovenskega partnerja projekta.

Vabljeni na brezplačne projekcije kratkih filmov v petek, 12. avgusta, ob 11. uri v Cineplexxu Maribor. Vstop je prost s predhodno prijavo na epeka@epeka.si.

Program navdihujočih kratkih filmov bo dopolnila razprava, ki jo bo v Sloveniji vodilo Znanstveno-raziskovalno združenje za umetnost, kulturne in izobraževalne programe in tehnologijo EPEKA, partner pri projektu. »V Združenju EPEKA, so.p. že vrsto let obeležujemo mednarodni dan mladih, ki ga izvajamo na različnih lokacijah. V sklopu projekta MLADINSKI KINO EU: ZELENI DOGOVOR želimo mladim približati teme, ki pestijo celotno družbo in vplivajo nanjo, ter mlade okrepiti z dodatnimi znanji in zavedanjem o pomenu medsebojnega sodelovanja, solidarnosti ter skrbi za okolje,« so povedali v združenju.