Digitalizacija

Meet and Code 2023: Skodiraj svojo spletno stran

11. 10. 2023 avtor: Simbioza med generacijami
plakat

Tudi letos se socialno podjetje Simbioza Genesis pridružuje kampanji Meet and Code. V okviru kampanje na Simbiozi mladim (od 14. do 29. leta starosti in tudi tistim malo starejšim) iz vse Slovenije nudijo možnost brezplačne udeležbe na spletni delavnici Skodiraj svojo spletno, ki bo potekala v soboto, 14. oktobra, med 9. in 13. uro.

Poznavanje jezika HTML je zelo koristno, saj nam omogoča razvoj različnih veščin in boljše razumevanje digitalnega sveta okoli nas. Omenjena brezplačna delavnica je namenjena popolnim začetnikom in zajema spoznavanje osnov sintakse spletnega jezika HTML, s pomočjo katerega bodo ustvarili preprosto, osebno spletno stran.

Spoznali se bodo z osnovami HTML, samim orodjem za programiranje in v okviru projektov predelali vse od preprostih HTML značk, dodajanja besedila in slik, poravnave različnih elementov, dodajanja seznamom in form ter ustvarjanja hiperpovezav.

Udeleženci se bodo spoznali z osnovami spletnega razvoja, da bodo bolje razumeli, kako delujejo spletne strani in kako so zgrajene. To znanje jim lahko pomaga pri lažjem brskanju po spletu in boljšem razumevanju spletnih vsebin. Poznavanje jezika HTML je zagotovo koristna veščina tudi za tiste, ki razmišljajo o karieri v računalništvu in drugih podobnih panogah. Udeleženci se bodo naučili, kako organizirati podatke in kako jih predstaviti na najbolj učinkovit način. Vse to je zagotovo del digitalne pismenosti, ki je ključna veščina v sodobni družbi in nam pomaga bolje razumeti, kako deluje digitalni svet in kako varno uporabljati spletne vire.

Prijava na voljo tukaj!

Delavnica bo potekala preko spleta in bo fotografirana, je brezplačna in javna. Dan pred delavnico bodo udeleženci preko elektronske pošte prejeli povezavo do delavnice in vsa potrebna navodila. Za vse dodatne informacije pišite na elektronski naslov info@simbioza.eu.