Digitalizacija

MEET AND CODE 2023: Skodiraj svojo spletno stran

4. 10. 2023 avtor: Simbioza med generacijami

V okviru kampanje Meet and Code 2023 vas Simbioza vabi na splet!

Tudi letos se Simbioza Genesis, socialno podjetje pridružuje kampanji Meet and Code. V okviru kampanje mladim (od 14 do 29 leta) pa tudi tistim malo starejšim, iz vse Slovenije nudijo možnost brezplačne udeležbe na spletni delavnici Skodiraj svojo spletno stran spletno stran!

KDAJ: Sobota, 14. 10. 2023, od 9.00 do 13.00 ure
KJE: ONLINE (na daljavo)

Prijava na voljo tukaj!

Skodiraj svojo prvo spletno stran! V okviru letošnje kampanje Meet and Code

Poznavanje jezika HTML je zelo koristno, saj nam omogoča razvoj različnih veščin in boljše razumevanje digitalnega sveta okoli nas. Brezplačna delavnica Skodiraj svojo prvo spletno stran! je namenjena popolnim začetnikom in zajema spoznavanje osnov sintakse spletnega jezika HTML, s pomočjo katerega bodo ustvarili preprosto, osebno spletno stran.

Spoznali se boste z osnovami HTML, samim orodjem za programiranje in v okviru projektov predelali vse od preprostih HTML značk, dodajanja besedila in slik, poravnave različnih elementov, dodajanja seznamom in form ter ustvarjanja hiperpovezav. Udeleženci se bodo spoznali z osnovami spletnega razvoja, s čimer bodo bolje razumeli, kako delujejo spletne strani in kako so zgrajene.

To znanje vam lahko pomaga pri lažjem brskanju po spletu in boljšem razumevanju spletnih vsebin. Poznavanje HTML-a je zagotovo koristna veščina tudi za tiste, ki razmišljajo o karieri v računalništvu in drugih podobnih panogah. Učenje HTML-a prinaša tudi znanje o tem, kako informacije na spletu strukturirati in prikazati. Udeleženci se bodo naučili kako organizirati podatke in kako jih predstaviti na najbolj učinkovit način: Poznavanje HTML-a je zagotovo del digitalne pismenosti, ki je ključna veščina v sodobni družbi in nam pomaga bolje razumeti, kako deluje digitalni svet in kako varno uporabljati spletne vire.

Vsebina delavnice

KDAJ: Sobota, 14. 10. 2023, od 9.00 do 13.00 ure
KJE: ONLINE (na daljavo)
Dan pred samo delavnico bodo udeleženci preko elektronske pošte prejeli povezavo do delavnice in vsa potrebna navodila. Delavnica je brezplačna. Delavnica je javna. Delavnica bo fotografirana.

Več informacij tukaj.

Za vse dodatne informacije so vam z veseljem na voljo na elektronskem naslovu info@simbioza.eu.