Angažiraj se

Mladi v stiku z EU

28. 3. 2024 avtor: Mladinski center Dravograd

Mladinski center Dravograd bo v sodelovanju z Mrežo MaMa v petek, 29. marca 2024, gostil regijski dogodek v okviru projekta Klikni: Naroči se na EU. To bo eden izmed šestih regijskih dogodkov v sklopu tega projekta, ki je namenjen vzpostavljanju mladinskega dialoga z evropskimi poslanci_kami. Potekal bo v prostorih Gimnazije Slovenj Gradec.

Pridružil se nam bo evropski poslanec Matjaž Nemec, ki bo skozi neformalni pogovor odgovarjal na vprašanja o delu v Evropskem parlamentu. K postavljanju vprašanj bomo spodbudili tudi dijake, ki bodo lahko nanj naslovili lastna vprašanja. Na dogodku se nam bo pridružila tudi mlada oseba Rebeka Mlakar, ki bo predstavila svojo izkušnjo s programom Erasmus+ ter mladinskimi izmenjavami.

V okviru dogodka bo potekala tudi delavnica z metodami neformalnega učenja, kjer bodo imeli dijaki priložnost opisati lastne izzive, s katerim se soočajo, ter podati predloge in ideje o Evropi, kot si je želijo v prihodnosti. S pomočjo digitalnih orodij bodo spoznavali Evropski parlament ter platformo skupajsmo.eu in na ta način krepili svoje digitalne kompetence.

Aktivnosti projekta Klikni: Naroči se na EU sofinancira Evropska unija.