Izobraževanje / Okolje in trajnost

Mladinski energetsko-podnebni forum

10. 11. 2023 avtor: Mladinski svet Slovenije
plakat

Mladinski svet Slovenije vabi na mladinski energetsko-podnebni forumu, ki bo potekal v torek, 14. novembra 2023, ob 15.30 uri, v Veliki dvorani na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Namen dogodka je spodbuditev razprave o energetsko-podnebni prihodnosti Slovenije skozi oči mladih. Udeležbo na dogodku so že potrdili predstavnice in predstavniki Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, Gospodarske zbornice Slovenije, Energetske zbornice Slovenije, Univerze v Ljubljani, mladinska delegatka pri OZN, strokovnjaki, predstavniki gospodarstva in številni drugi deležniki. Z nami bo tudi mladinski podnebni delegat Rok Dolenc, ki bo glas mladih ponesel na Podnebni vrh ZN – COP28.

Poleg strokovnih prispevkov, bomo na dogodku ponudili tudi priložnosti za aktivno sodelovanje udeležencev. Vljudno vas vabimo, da se dogodka udeležite in tako prispevate h kakovosti razprave in zaključkov, ki jih bo slovenski mladinski podnebni delegat ponesl na COP28 v Dubaju, služili pa bodo tudi za pripravo področnih pozicijskih dokumentov MSS. Izkušnje in predznanje s področja energetike in podnebja niso pogoj za sodelovanje na dogodku.

Prijave zbiramo z elektronsko prijavnico do vključno nedelje, 12. novembra 2023.

Z oddano prijavo ste avtomatsko potrjeni kot udeleženci dogodka. Dogodek je za udeležence brezplačen. Za več informacij se lahko obrnete na dominik.derencin@mss.si.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!