EU zadeve

Mladost – Nosilka EU sprememb @CMK

22. 3. 2024 avtor: Center mladih Koper

Pridruži se nam na pogovoru z evropskim poslancem

Kako izgleda dan evropskega poslanca_ke? Ali vsak teden letijo iz Bruslja v Slovenijo? Kakšen vpliv imajo njihove odločitve v Evropskem parlamentu na življenje mladih v Sloveniji? A ga sploh imajo? Lahko tudi jaz vplivam na to, kaj se dogaja v Evropskem parlamentu? 

Odgovore na zgornja vprašanja dobiš 29. 3. 2024 ob 11.00, ko bo Center mladih Koper obiskal nekdanji evropski poslanec Aurelio Juri. Na sproščenem druženju ga boš lahko vprašal_a vse, kar te zanima o delu poslancev in poslank ter Evropskega parlamenta. K pogovoru pa smo povabili tudi Marka Djuraševiča, ki je aktiven v Mladinskem svetu Slovenije in bo z nami iz prve roke podelil izkušnje ter nasvete, kako lahko mladi vplivamo na spremembe.

Po sproščenem pogovoru ob kavi/čaju boš povabljen_a, da z nami deliš svoje predloge o tem, kako bi Evropski parlament še lahko upošteval mlade, katere teme bi moral naslavljati in kaj te žuli pri ukrepih, ki jih že izvaja itd. Tvoje predloge in pripombe bomo posredovali_e naprej, da bodo prišli do vseh evropskih poslancev_k.

Pridruži se nam na dogodku in z nami in evropskimi poslanci_kami deli svoje ideje, poglede in pomisleke. Uporabi svoj glas pri oblikovanju prihodnosti Evrope, kot si jo sam_a želiš. 🌸✨

Dogodek poteka v sodelovanju s Kulturno izobraževalnim društvom PiNA, mrežo MaMa in ob podpori in financiranju Evropskega parlamenta.