Neki poletnega v Velenjskem letnem kinu

27. 8. 2022 avtor: Mladinski center Velenje
Neki poletnega v Velenjskem letnem kinu

V Velenju nadaljujejo z nadgrajenimi julijskimi sklopi dogodkov v Letnem kinu ob Škalskem jezeru. V letošnji ediciji Neki poletnega so ideje združili Mladinski kulturni klub eMCe plac, Mladinski center Velenje, Šaleški študentski klub, Društvo Nasedlega kita, Kino Velenje in Lokostrelsko društvo Perun, ki skupaj pripravljajo pestre poletne popoldneve in večere.

V Letnem kinu ob Škalskem jezeru se bomo družili na koncertnih večerih, filmskem večeru, večeru Stand up komedije, ob igranju družabnih iger, lokostrelstvu in turnirju v ročnem nogometu.

PROGRAM:

Petek, 22. 7., ob 15.00

Lokostrelski turnir in eMCe turnir v ročnem nogometu

LOKOSTRELSKI TURNIR
V sodelovanju s Šaleškim lokostrelskim klubom Perun bomo vsem obiskovalcem predstavili tarčno streljanje z dolgim lokom (long bow).

Po predstavitvi in poskusnem streljanju pa bomo ob 16.00 nadaljevali z lokostrelskim turnirjem 1. Perun Letni kino open, kjer bomo dobili najspretnejšega lokostrelca Šaleške doline.

Informacije in prijave na janko.urbanc@mc-velenje.si.

eMCe TUNIR V ROČNEM NOGOMETU
Ročke ročnega nogometa, so v rokah mladih vedno najbolj vroče. Po številnih urah treninga in številnih turnirjih v klubu eMCe plac, je čas, da se pomerimo v ročnem nogometu tudi v senci dreves Letnega kina.

Sobota, 23. 7., ob 21.00

Koncert mladinskega kulturnega kluba eMCe plac: JONATHAN (HR), LHD (HR), GAZORPAZORP (SRB)

Mladinski kulturni klub eMCe plac prireja tradicionalni glasbeni večer na edinstvenem in najlepšem koncertnem prizorišču na prostem, ki je hkrati eden od simbolov velenjskega udarništva.

Na velikem koncertu mladinskega kulturnega kluba eMCe plac, ki je del sklopa dogodkov Neki poletnega v Letnem kinu, bodo nastopili:

JONATHAN (HR)
Izkušene reške rockerje Jonathan že od prvenca Bliss (2014) primerjajo s skupinami, kot so Interpol, The Strokes in Franz Ferdinand, z omenjeno izdajo pa so si prislužili tudi nominacijo za najboljšega novega izvajalca leta 2015 na hrvaških glasbenih nagradah Porin.

Nastopili so po največjih klubih in festivalih, z zvezdniki kot so Editors in Killers, v tem letu so bili predskupina svetovno znani zasebni Placebo.

Laskavi naslov enega najboljših live bendov so zacementirali z nagrado “Rock&Off”, ki so jo prejeli kot najboljši koncertni izvajalci lanskega leta.

LHD – EX THE BAMBI MOLESTERS (HR)
LHD so instrumentalni rock’n’roll trio, ki ga sestavljajo Lada (bas), Hrvoje (bobni) in Dinko (kitara) – ex The Bambi Molesters. Trio prinaša edinstven in svež nov zvok ter prepleta vplive različnih žanrov: garage, soul, exotica, surf and psychedelia.
Poslušalcem ponujajo osvobajajočo in iskreno instrumentalno podlago za osebna, realna ali virtualna popotovanja, ki jih junija letos prinašajo na oder največjega domačega open-air festivala.

GAZORPAZORP (SRB)
Gazorpazorp so ena najbolj nadarjenih balkanskih rock zasedb nove generacije. Kot predstavniki novega vala nabritih srbskih bendov, ki postopoma, a vse bolj opazno prevzemajo štafetno palico iz rok starejše generacije kitarskih bendov, razigrani mladeniči stavijo na originalnost in avtentičnost.

Ob očitnih vplivih bendov kot so Repetitor ali Metz njihov neulovljiv glasbeni izraz predstavlja zmes srditosti hrupnega rocka, kompleksnosti math rocka, razposajenosti post-punka in raziskovalnosti psihedeličnega rocka tako v jugoslovanski kot tudi anglosaksonski tradiciji.

Gazorpazorp so utelešenje svetovno znanega beograjskega šarma!

Ponedeljek, 25. 7., ob 20.00

ŠŠK: PUB QUIZ
V okviru dogajanja Neki poletnega, pridi skupaj s štirimi prijatelji razmigat sive celice na Pub quiz Šaleškega študentskega kluba.

Kviz zajema 10 zanimiv kategorij, in ne, to niso tiste »ta šolske«, vsaka kategorija pa ima 5 vprašanj. Za ekipe na stopničkah imamo tudi nagrade.

Prijave: piši na info@ssk-klub.si, da skupaj z družbo prijavite svojo udeležbo, ki je brezplačna.

Torek, 26. 7., ob 21.00

Filmski večer: Prasica, slabšalni izraz za žensko 
Prasica, slabšalni izraz za žensko (90 min) je alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.

Dogodek organiziramo v sodelovanju s Kinom Velenje.

Sreda 27. 7. ob 20.00

ŠŠK Stand up večer:
Perica Jerković in Robert Petan: Zbogom korona, mi gremo na dopust (Stand up komedija z akordi)

Marca 2020 je bila na obzorju apokalipsa. Pretila nam je novodobna kuga neslutenih razsežnosti. Dobavne verige so se začele trgati, številke okuženih so strmo naraščale, nemir se je naselil v ljudi. Nujno je bilo čim prej poskrbeti za zaloge kvasa in wc papirja. V smeha polnem šovu Zbogom korona, mi gremo na dopust stendapovsko-kantavtorski dinamični duo uro in pol maha v slovo najbizarnejšemu obdobju našega življenja. Pomahajte še vi 28.7. na Letnem kinu.

Vstopnina znaša 3€ za ŠŠK člane in 5€ za ostale.

Četrtek, 28. 7.

Mešalnica24:
Open-Decks eventi z elektronsko plesno glasbo, poljubni stili mešanja zmešani s poljubnimi stili elektronske glasbe!

Prijave in ostale informacije: mesalnica24@gmail.com

Petek, 29. 7., ob 21.00

Klubski maraton Radia Študent: LSDS Collective in Primal Alchemy

Klubski maraton Radia Študent se ponovno vrača v Velenje. Letos k nam v goste pripelje Moderno glasbeno stranko LSDS Collective, ki zastopa norčavi trap, zavedni hip hop, elektroniko, narodnozabavno glasbo in druge, za svežo generacijo primerno kulturno apropriirane zvrsti. Zavestne pavlihe morda niso zrasli z učbenikom iz 90. let, vendar pišejo svoj manifest. Ob elektronsko-raperski artileriji alkimistov Jovice in Žana bi še vrag dušo spustil. Ko ustvarjalca Primal Alchemy pretresa bes, ga izlijeta v precizno zadane udarce, ujete v vrtincu lo-fi industrial trušča. Zanju je družba čudovita grozota, vsakdanje zlo v dobesednem pomenu, ki zahteva strupen flow in glasbeni boj.

Vstop prost.

Sobota, 30. 7.  2022 ob 12.00

Festival Nasedlega kita

Ekološko-umetniški segment festivala spodbuja in prikazuje ekološko ozaveščenost mladih, ki tekom popoldneva izdelujejo inštalacije nasedlih kitov iz strogo odpadnih materialov. Z inštalacijami nasedlih kitov, ki jih izdelujejo tako umetniške kot rekreativne ekipe, skupaj opozarjajo, da tudi ko odpadke komunalna podjetja odpeljejo iz naše bližine, so ta še vedno prisotna, nekatera tudi po več let. Inštalacije tekom dneva in večera krasijo prizorišče.

Festival je čez dan namenjen tudi otrokom. Zanje so pripravljene ekološke delavnice in spoznavanje “re-use” uporabe za umetniška dela ter kamišibaj predstava.

Zvečer se festival prevesi v glasbeni segment, kjer sodelujejo tako neuveljavljeni, kot že uveljavljeni glasbeni izvajalci različnih žanrov.

Letošnji izvajalci so: Pantaloons, Oyng!, Toljo, Jerpa in residenčni FNK Crew.

Vabljeni!