Kultura

Obalne rime #57: Grče nežnosti

20. 6. 2023 avtor: Center mladih Koper
obalne rime

Poletni večer bomo prejadrali na gubah in gladinah poezije Nike Škof, tokratne gostje Obalnih rim, ki ni samo pesnica, pač pa tudi organizatorka pesniških večerov in še kaj.

O svojih “grčah nežnosti” pravi, da nastajajo med izkušanjem sobivanja, ko drug drugemu na kožo rišemo skrivnosti, uteho bolečine, sestrstva, zapovedi, ljubezni, pričakovanja. V spreminjajočih se krajinah, ki jih izrisujeta želja po biti in ne biti z drugim(i), se pogosto obrača k naravi, kjer išče pomiritev z zakoni preživetvene logike.

Časovnica:

Uvodna branja

Nika Škof: Grče nežnosti

Dogodek bo povezoval ištrijanski poet Pêro Sŕce. Vabljeni, da z nami raziskujete pobočja nežnosti v poeziji, glasbi in podobi.

Pišeš poezijo ali zgodbe?

Prijavi se na branje in svoje pisanje predstavi javnosti. Svoja dela lahko bere vsak, prijave so še odprte na obalne.rime@gmail.com, perosrce@zavodtrite.si ali v inbox Obalnih rim na Facebooku.

O avtorici

Nika Škof je zaključila prvo stopnjo študija sociologije kulture in drugo stopnjo filozofije, trenutno se izobražuje na inštitutu za geštaltsko terapijo GiTa in je samozaposlena. Od leta 2019 organizira in vodi Petkove poetične večere v Gornji Radgoni (v sodelovanju z Zavodom Kultprotur in JSKD OI GR). Sodeluje pri izvedbi in strokovnem vodenju literarnih delavnic in natečajev.

Urejala je knjižici Najdena poezija v delih Josipa Jurčiča (2021) in Sila spomina (2022). 2020 je izvedla projekt likovne in glasbene interpretacije poezije s 14 ustvarjalci, ki so ga zaključili z razstavo in literarnim večerom Grče nežnosti.

Nastopila je na slamih Ožuljeni jezik, Ljubljanskem pesniškem maratonu, na IGNORu v GR, na odprtih mikrofonih ob Svetovnem dnevu poezije. Udeležila se je Festivala mlade literature Urška, sodelovala v projektu Obešene pesmi (2021, 2023) in v akciji #vsakdankultura, ki jo je izvajal Zavod Koroška Pride.
Objavlja v reviji Novi zvon/Nebulae.

*Dogodek omogočata Center mladih Koper ter Mestna občina Koper.