Kultura

Obalne rime 64: Trepete

27. 5. 2024 avtor: Center mladih Koper
grafika

Pišeš pesmi ali zgodbe?

Vabljen_a, da se prijaviš na uvodno branje in svoje pisanje predstaviš na literarnem večeru. Svoja dela lahko bere vsak, ne glede na žanr ali jezik. Prijave dobrodošle v FB nabiralniku Obalnih rim, na obalne.rime@gmail.com ali perosrce@zavodtrite.si.

Poletje neusmiljeno trepeta na podbojih, na tokratnem 64. literarnem večeru Obalnih rim mu bomo razpirali pot s »pesniškim repetejem po Trgetanju«, v goste namreč prihaja nagrajeni pesnik 𝗣𝗶𝗻𝗼 𝗣𝗼𝗴𝗿𝗮𝗷𝗰, s svežo pesniško zbirko Trepete, ki je letos januarja izšla pri založbi Škuc.

»Trepete je nadaljevanje Trgetanja, avtorjevega prvenca, in se kot nekakšni pesniški »repete« v mikro-proznih sintezah dialogov in izpovedne lirike še bolj odkrito razpira pred nami. A namesto črnih platnic nas preseneti belina, ki odstira nasprotje ali pa morda za razliko od prve zbirke spominja na nedolžnost, objem otroštva. Podoba, ki jo je za Trgetanje zasnovala oblikovalka Jana Kumberger, zdaj v polarnem nasprotju skozi očesno zrklo bralke spusti tudi nekaj svetlobe.« (Spremni zapis Špele Setničar na hrbtni strani knjige)

Vabljeni na predpoletni večer, poln neposredne iskrenosti.

Večer bo povezoval Pêro Sŕce. Vstop je prost.

*Dogodek omogočajo Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, Mestna občina Koper, Center mladih Koper ter Zavod TRITE.