Mladinsko delo / Zabava in prosti čas

Odmev mladosti: Swing m(lad)anija v Mariboru!

28. 4. 2023 avtor: MKC Maribor
swing m(lad)anija

Živahnemu majskemu dogajanju v sklopu pobude Odmev mladosti se pridružujemo tudi mi, mladost bo odmevala tudi v Mladinskem kulturnem centru Maribor (MKC Maribor). Pod sloganom v preteklost z mladimi nogami vabimo na naš mladinski družabni večer, ki jih sicer organiziramo vsak tretji četrtek v mesecu. Tokrat ga bomo popestrili s swing plesno delavnico in druženjem ob mini izzivih v ritmu mladinskega dela.

O 18. MAJU V KULTURNEM INKUBATORJU

V našo družbo tako vabimo vse mlade in mlade po srcu, s plesalcem ali brez, da se nam pridružite v četrtek, 18. maja, ob 19. uri v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18, 2000 Maribor).

V sodelovanju s plesnim društvom Swingbrats nas bosta učitelja swinga Tina Maroh in Luka Ravnjak popeljala v predstavitev zvrsti swing plesa, učenje prvih swing plesnih korakov in swing poslušalnica vse v enem večeru. Igriva preteklost v mladi preobleki. Dodaj svojemu charleston pustnemu kostum plesni korak, potem pa na naslednji žurki preseneti z novimi gibi, odkrij preteklost čudovite glasbe, razgibaj svoje telo in odpleši svojo mladost.

Zagotavljamo swing jazz glasbo in ples ter vso veselje vmes.

Obenem bomo tekom večera imeli na voljo nekaj zabavnih izzivov za mlade po vseh mizah, kotih in stenah, poskrbljeno bo tudi za prigrizek. Namen dogodka je prijetno druženje, in grajenje skupnosti mladih pod okriljem mariborskega MKC-ja, ki praznuje tudi 30 let!

Swing večer v Kulturnem inkubatorju ob začetku praznovanja 30 let MKC Maribor, ki smo ga združili s prednovoletno zabavo. Foto: Boštjan Lah

O SODELUJOČIH NA SWING M(LAD)ANIJI MKC MARIBOR

THE SWINGBRATS

Plesno društvo The SwingBrats sestavlja skupina plesalcev in plesalk, ljubiteljev swing glasbe in plesa. Namen društva je širiti Swing plesno sceno in nad plesom navdušiti čim več ljudi v Mariboru in širši okolici. Ob plesnih večerih redno organiziramo tudi plesne tečaje in delavnice. Tečaji so  prilagojeni različnim nivojem, od popolnih začetnikov pa do naprednejših plesalcev. Najdeš nas na spletni strani strani https://www.theswingbrats.com/, Facebooku in Instagramu (theswingbrats). Pri nas se zmeraj pleše!

MKC MARIBOR

Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) deluje na področju umetnosti, kulture, mladinskega sektorja in mladinske infrastrukture. Naši programi, prireditve in aktivnosti so namenjeni mladostnikom in odraslim, ljubiteljem sodobne umetnosti in urbane kulture. Najdeš nas na: https://mkc.si/ in družbeni omrežjih. Za sodelovanje nam piši na: eva.zunec@mkc.si