Neformalno izobraževanje

Okrogla miza “Cilji trajnostnega razvoja: med utopijo in realnostjo”

25. 1. 2023 avtor: Inštitut ASEF

Po 4-mesečnem poglobljenem delu znotraj tutorskih skupin Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije (ASEF) v okviru programa Tutorstvo ASEF organizira prvo okroglo mizo z naslovom “Cilji trajnostnega razvoja: med utopijo in realnostjo”.

Okrogla miza bo potekala v sredo, 1. februarja, ob 19. uri v Prešernovi dvorani na SAZU (Novi trg 4, 1000 Ljubljana) in prek Zooma.

Na okrogli mizi bodo mladi člani ASEF skupnosti govorili o svojem delu znotraj šestih tutorskih skupin. V študijskem letu 2022/2023 so si v posameznih skupinah izbrali enega od ciljev trajnostnega razvoja, kot jih opredeljujejo Združeni narodi (ZN), in ga raziskovali.

O ugotovitvah, do katerih so prišli med tutorskimi srečanji, bodo tako spregovorili naslednji štipendisti ASEF generacije 2022:

Dogodek bo povezovala Maja Ratej, voditeljica na Valu 202.


Na dogodek se je treba predhodno prijaviti do srede, 1. februarja, do 17. ure. Ob prijavi izberete vrsto udeležbe – na lokaciji ali prek Zooma. Zoom povezavo za dostop do okrogle mize bodo vsi prijavljeni udeleženci prejeli na elektronski naslov na dan dogodka.


ASEF tutorski program

Tutorstvo ASEF je program, ki zajema delo z mladimi člani ASEF skupnosti v manjših skupinah v obliki samostojnega raziskovanja, razpravljanja in pisanja prispevkov na družbeno aktualne teme, kar vodijo tutorji po posameznih področjih.

Dogodek se organizira s podporo Urada RS za mladino.