Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Piknik za demokracijo pred evropskimi volitvami

7. 5. 2024 avtor: Uredništvo
grafika

Zavod za kulturo dialoga Za in proti ter inštitut Danes je nov dan v sklopu Erasmus+ projekta Glas mladih pred volitvami v Evropski parlament 2024 vabita na Piknik za demokracijo pred evropskimi volitvami. Dogodek bo potekal v soboto, 11. maja, v Skok šport centru na Brodu pod Šmarno goro, pričel pa se bo ob 16. uri.

V okviru projekta sta organizaciji sodelovali z mladimi in identificirali ključne evropske teme, ki jih te vidijo kot najpomembnejše pred volitvami v Evropski parlament. Med najbolj izpostavljenimi temami so okolje in podnebne spremembe, prekarnost delovnih mest, pravice žensk in manjšin ter zunanja politika Evropske unije.

Na pikniku bodo aktivnosti še nadgradili, saj bo tam potekala moderirana razprava s strokovnjaki in strokovnjakinjami iz različnih področij, ki bodo osvetlili omenjene teme, povabili pa so tudi predstavnike strank oz. njihovih podmladkov. Mladim bo omogočeno postavljanje vprašanj, nato pa se bodo ob hrani v sproščenem vzdušju pogovarjali tudi o vlogi aktivnega državljanstva pri uresničevanju njihovih političnih želja.

Več od dogodku na povezavi.

Vljudno vabljeni!