Šport / Zabava in prosti čas

Poletna joga na Markovcu

8. 6. 2023 avtor: Center mladih Koper
poletna joga na Markovcu

Nov mesec, nova jogijska vadba.
Tri srede v juniju vas bo skozi asane in dih vodila Kaja.

KDAJ: 14. 6., 21. 6. in 28. 6. 2023, med 18.30 in 19.30 uro
KJE: vadba bo potekala v MCMC (Mladinski Center Markovec City – Cesta na Markovec 65a, 6000 Koper)

PRIJAVE: (Prijaviti se je potrebno za vsako vadbo posebej. Število mest je omejeno, zato pohiti s prijavo)

Kaja se predstavi:

Ojla, sem Kaja, študentka fizioterapije, učiteljica in učenka joge. Svoje znanje in izkušnje z jogo z veseljem ter z odprtim srcem delim z drugimi in jim tako pomagam pri doseganju notranjega miru ter ravnovesja, hkrati pa se tudi sama neprestano učim in raziskujem.

Tako kot je barvito življenje je tudi joga, ki nam pomaga umiriti svoje odzive na zunanji in notranji svet ter se tako poglobiti vase, v resnico. Učenje te vrline pa se odseva tudi v življenju, ki kar na enkrat ni več muka ali trpljenje, temveč zabava polna ljubezni. In prav zato je moj cilj, da skozi jogo bolje spoznamo sebe in svoje odzive na dogajanja v sebi in v okolju ter da to prenesemo v vsakdanje življenje, ki bo tako postalo veliko lahkotnejše.

Na naših praksah joge bomo to dosegali z uporabo različnih dihalnih tehnik in držanjem asan oziroma joga položajev, ki nam bodo pomagali k hitrejšem sproščanju napetosti v telesu in umu. Končali pa bomo s kratko meditacijo in zaključno sprostitvijo, ki bosta še dodatno podrprli naš proces umirjanja in poglabljanja.

Prosimo te, da na vadbo s seboj prineseš joga blazino in po želji lahko tudi kakšno blazinico za sedenje in odejico, da se z njo pokriješ pri zaključni sprostitvi. In seveda nikoli ne pozabi na odprto in nasmejano srce ter nasmeh na obrazu… če pa tega še ni, pa brez skrbi, joga vse spremeni.

Uživaj in se že veselim našega srečanja!