Kultura

Predstava: Vagina, tudi ona je del nas

27. 2. 2024 avtor: Celjski mladinski center
plakat

Kdaj? 08. 3. 2024, ob 19.00
Kje? MCC dvorana

Europe Direct Savinjska tudi letos vabi na prav poseben dogodek, ki ga ob dnevu žena pripravlja avtorska ekipa Teatra Šentjošt pod režijsko taktirko Lucije Trobec. Skozi predstavo bomo spregovorili o prevečkrat zamolčanih temah in odprli premalokrat vprašana vprašanja.

Predstava Vagina, tudi ona je del nas je nastala po motivih knjige Eve Einsler Monologi vagine.

Še vedno se zdi, da moramo besedo vagina izgovarjat čim bolj neopazno, čim tišje ali pa še bolje: sploh ne. Pa vendar, vagina je del nas. Tako kot roka, ki tipa, ali noga, ki hodi, ali srce, ki bije. Tudi ona bije, tipa, okuša, doživlja. Je del nas, ki nas definira. Zaradi nje smo, to kar smo. Ženske. Pa ji kdaj zares namenimo pozornost? Poslušamo kaj nam govori?

Spregovoriti želi svojo zgodbo. Še vedno je vse preveč neslišnih, nevidnih in zamolčanih zgodb vagin. Ampak vaginam je potrebno dati glas. Ker vsaka od njih nosi svojo zgodbo. Svojo rano, svojo bolečino, svojo iskrivost, svojo lepoto. Vagine si želijo pozornosti, ljubezni, dotika. Želijo si, da se o njih govori. Na glas in brez sramu. Želijo biti slišane in vidne. Svobodne!

Avtorska ekipa:
Hana Gorše
Lucija Govekar
Ana Kavčič
Lucija Lorenzutti
Katarina Oblak
Metka Oblak
Taja Rihtaršič
Lucija Trobec

Glasba: Žan Kroneker

*Dogodek delno financira EU.