Kultura

Predstavitev stripovskega albuma in likovne razstave Primoža Krašne: »DOMOV, naslednja postaja Maribor«

3. 5. 2023 avtor: KUD Pozitiv
razstava Primož Krašna

Mladost odmeva tudi v KUD Pozitiv!

V letošnjem letu se z našimi aktivnostmi pridružujemo Odmevu mladosti! Aktivnosti in projekti mladinskega dela skupaj z mladimi v ospredje postavljajo pomen in vpliv, ki ga imata mladinsko delo in neformalno učenje na mlade v našem kraju in širše.

Kdaj in kje? Galerija DIC, Poljanska 26, četrtek, 25. 5. 2023, ob 17.00

Ustvarjalec Primož Krašna bo predstavil svoj stripovski album, ki je nastajal zadnjih 7 let in opisuje čas, ki ga je avtor preživel v DIC-u v letih 1991–1995. Album je nastal v sodelovanju z avtorjevimi sostanovalci v dijaškem domu in je bil izdan s pomočjo revije Stripburger (Forum, zbirka, 2022). V galeriji bodo razstavljeni tudi stripovski tabloji in veseli nas, da bo ta predstavitev nosila značaj medgeneracijskega srečanja dicarjev vseh generacij.

Dogodek bo začel tudi (daljše) obdobje priprav in etapnih praznovanj za zaključno praznovanje 80. jubileja v letu 2027 z delovnim naslovom »DIC – spomini na prihodnost ali v 80 letih okoli sveta!« (več o ideji in konceptu praznovanja ter tudi o dogodku v naslednjih objavah).

V maju se dogodek pridružuje tudi kampanji Odmev mladosti, ki bo po 34 krajih v Sloveniji širila učinke mladinskega dela.