Mladinsko delo / Organizacije za mlade

Priprave na paradni mesec v SQVOT Dnevni sobi

19. 5. 2023 avtor: Društvo Parada ponosa
SQVOT Dnevna soba Queer it up!

Mladost v Ljubljani odmeva tudi na Društvu Parada ponosa!

V letošnjem letu se z našimi aktivnostmi pridružujemo Odmevu mladosti. Aktivnosti in projekti mladinskega dela skupaj z mladimi v ospredje postavljajo pomen in vpliv, ki ga imata mladinsko delo in neformalno učenje na mlade v našem kraju in širše.

Na programu SQVOT v sodelovanju s ŠKUC-em organiziramo skupnostne dogodke za mlade LGBTIQ+ osebe. Poimenovale_i smo jih SQVOT Dnevna soba, saj je njihov namen ustvarjati varen prostor za druženje za vse mlade LGBTIQ+ osebe, ki hrepenijo po skupnosti, želijo spoznati nove prijatelje_ice in naslavljati najrazličnejše tematike. Dogodke financira Evropska Unija.

V sklopu akcije Odmev mladosti bo Dnevna soba “odprta” v torek, 30. 5. 2023, med 16.30 in 20. uro. V primeru slabega vremena bomo v Klubu Monokel, v primeru lepega vremena pa zunaj, na Metelkovi pred stavbo Lovci (stavba, v kateri se Klub Monokel nahaja). 

Ker je pred vrati junij, mesec ponosa, bomo dogodek izkoristile_i za izdelovanje malih simbolov naše skupnosti v obliki obeskov, uhanov in podobnega. Hkrati bomo razmišljale_i in se pogovarjale_i o tem, kaj nam naša identiteta pomeni in kako vpliva na naše življenje.

Pridruži se nam in si po svojem okusu izdelaj stvari, s katerimi se boš okitil_a za parado!

Za več dogodkov Društva Parada ponosa nas spremljajte na Facebooku in Instagramu (@ljubljanapride) ter na profilih programa SQVOT (Facebook, Instagram @sqvot_program).

Odmev mladosti
Odmev mladosti

V maju se dogodek pridružuje kampanji Odmev mladosti, ki bo po 34 krajih v Sloveniji širila učinke mladinskega dela.

Logo
Logo