Kultura

Razstava Marušina Prepletanja

5. 9. 2022 avtor: Kulturni center Semič

Kulturni center Semič in DLU Semič vas vabita v na otvoritev razstave Maruše Šneler z naslovom MARUŠINA PREPLETANJA v četrtek, 1. septembra, ob 18. uri v zgornji avli KC Semič.

Maruša Šneler o svojem ustvarjanju:

»V svojem prostem času rada slikam in rišem ter eksperimentiram z različnimi slogi slikanja. Rada ustvarjam z akvareli in barvicami, v zadnjem času pa sem se tudi navdušila nad oljnimi barvami. Že v otroštvu me je nad ustvarjanjem navdušila mami, v šoli pa sta me usmerjala Vlasta in Miha Henigsman, učitelja likovne umetnosti, ki sta moja dela pošiljala na likovne natečaje.

Spodbudne besede Društva likovnih ustvarjalcev Semič: 

Maruša je mlada likovnica z izrednim občutkom za likovno ustvarjanje. Tenkočutno ustvarja v akvarelu, močna je tudi pri ustvarjanju z akrilnimi barvami in risanju s svinčnikom, spoprijela se je tudi z oljnimi barvami. Pri ustvarjanju jo vodijo dobre ideje in natančno opazovanje. A največji izziv so ji nove tehnike in novi motivi. Navdihuje jo narava, zlasti bele breze, riše motive vedut in tihožitij ter zelo rada portretira. V osnovni šoli je bila Maruša aktivna in predvsem ustvarjalna pri likovnem krožku. Sodelovala je na otroških extemporih in slikarskih delavnicah. Za svoja dela je prejela več pohval, priznanj in nagrad.  Večkrat odlično predstavljala semiško šolo ne samo na lokalnem in državnem temveč tudi na mednarodnem nivoju. Svojo prvo samostojno razstavo je imela v okviru Talentov – razstave mladih likovnikov Knjižnice Črnomelj v aprilu 2022.

Dobrodošli, da pobliže spoznate dela njihove mlade likovne ustvarjalke.