Kultura

Razstava: Prebujanje

11. 4. 2024 avtor: IndiJanez
banner dogodka

Vabljeni, da doživite lepoto prebujanja na odprtju samostojne razstave Nine Purg. Po gostovanju v Emce placu v Velenju bo razstava z naslovom Prebujenje zdaj prvič na ogled tudi v Mariboru v sklopu razstavišča MC Pekarna.   

Avtorica Nina Purg, ki ustvarja pod umetniškim imenom artemis nina, je mlada slikarka, stara 26 let. Prihaja iz Kamnice pri Mariboru in je študentka na Fakulteti za naravoslovje in matematiko na Univerzi v Mariboru. Avtorica je tudi članica likovne sekcije STIL v KD Studenci pod mentorstvom akademske slikarke Mire Uršič. Nina rada preživlja svoj prosti čas v objemu narave, iz katere črpa navdih za svoje ustvarjanje. In prav preprosto lepoto narave želi s svojimi deli ljudem tudi približati.

Skozi dela, ki jih je umetnica ustvarila s tehniko akvarela in risanja pikic s črnilom v obdobju 5 let, nas bo razstava popeljala skozi odkrivanje različnih lepot prebujanja – pa naj bo to prebujanje narave iz globokega zimskega spanja, prebujanje samega sebe ali pa prebujanje spoznanja lepot arhitekture.  

Veselimo se vaše prisotnosti na uradni otvoritvi razstave v petek, 12. aprila, ob 18. uri v MC Pekarna v Mariboru, kjer boste lahko iz prve roke doživeli te čarobne trenutke. 

Razstava bo uradno odprta od petka, 12. aprila, do nedelje, 12. maja, v obratovalnem času mladinskega centra in kluba, ogledati pa si jo bo možno že od 5. aprila. Pridružite se nam in doživite preprosto lepoto izraza kreativnosti. 

Več informacij na spletni strani MC Pekarna ali na Facebooku.

Razstava otvarja novi cikel razstav mladih umetnic in umetnikov v razstavišču mladinskega centra, s katerimi Društvo IndiJanez nudi priložnost predvsem tistim mladim, ki še niso razstavljali, so na sceni manj uveljavljeni ali pripadajo nekomercialnim ali subkulturnim krogom. Gre za pomembno priložnost, da pridobijo reference ter se predstavijo kulturno-umetniški sferi in splošni javnosti – še posebej za tiste, ki (še) nimajo potrebnih povezav, znanj in veščin za mreženje in vstop na sceno.