Zabava in prosti čas

Sahareya x SunnySun

12. 5. 2023 avtor: Celjski mladinski center
Sahareya in SunnySun

V Celjski mladinski center prihaja eklektični dvojec, bratsko-sestrska naveza: Sahareya in SunnySun!

KDAJ? 27. maj ob 21.00

KJE? Atrij Celjskega mladinskega centra

VSTOPNICE?

*****
Sahareya aka Sarah al Saleh je 23-letna raperka, pevka in plesalka iz Ljubljane. Njene korenine pa izvirajo iz Sirije in Hrvaške. Glasba je že od nekdaj del njenega življenja, na to pa je vplival njen brat: DJ, producent in raper Sunny Al Saleh oz. SunnySun, katerega glasba spremlja že od malih nog. Sarah je ustvarila popolnoma svoj plesni stil, ki je mešanica hip hopa in sodobnega plesa. Poleg plesa pa je v prostem času pisala tudi poezijo, kar je vodilo v njeno rapersko pot.

Njun prvi skupni album Improvizirane barve je bil posnet v domačem studiu, za dve pesmi pa so posneli tudi videospota.Da je punca mnogih talentov, kaže tudi kratki film SESTRE v režiji slovensko-makedonske režiserke KUKLE, kjer je odigrala glavno vlogo in prejel mnogo nagrad. Njena vizija je ustvarjanje nastopov, ki vključujejo ples, petje, rapanje in povezujejo njene največje življenjske strasti. Skozi glasbo vedno znova raziskuje nove načine prepletanja različnih žanrov kot so rnb, trap, rap in elektronika.

SunnySun aka Sunny Al Saleh je začel svojo glasbeno kariero kot Emcee in DJ. Znan je po tem, da obožuje vinilke iz katerih ‘’sampla’’ predvsem jugoslovanski jazz in break. Od leta 2010 producira beate za številne raperje bivše Juge. Sunny si je oder delil že z večino vrhunskih MC-jev iz Slovenije, Hrvaške in Srbije pa tudi z nekaterimi tujimi izvajalci kot so Jeru da Damaja, The Beatnuts, Guilty Simpson, Phat Kat, J Live in mnogi drugi. Poleg tega, da je Sunny umetnik pa je tudi promotor in podjetnik, organizira različne dogodke v ljubljani in drugje. Je tudi lastnik glasbene trgovine in založbe BigNose ter ustanovitelj DJ šole DJ Telovadnica v Ljubljani.