Zdravje

Skrivnosti in zakladi menstruacije

23. 1. 2023 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina

Menstruacija ne rabi biti tema, ki je preveč neprijetna, preveč čudna ali preveč neprimerna za pogovor. Na delavnici boste ženske nežno popeljane v skrivnosti in zaklade menstruacije – v teme, ki deklicam pri spolni vzgoji niso predstavljene, ženske pa jih tudi v večini ne poznajo – to je v simboliko in duhovni pomen ter moči menstruacije.

Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina vabi na delavnico skrivnosti in zakladi menstruacije v sredo, 25.01.2023 ob 18:00 uri.

V intimnem krogu boste spoznale menstruacijo skozi zgodbe žensk in skozi povezavo menstruacije s cikli matere narave. Delavnica je namenjena ženskam, ki želite poglobiti svoje znanje in odnos z menstruacijo ter vsem, ki želite svojim hčeram, nečakinjam, vnukinjam ali učenkam predati najboljše. Na delavnici prejmete tudi Menstrualni list za spremljanje lastnega menstrualnega cikla. Delavnico vodi Andrejka Likar Kofol, ki menstruacijo raziskuje že leta, prakticira menstrualni počitek in vodi ženske kroge. Ker želi svoji hčeri predati kar največ znanja, je leta 2020 izvedla anketo s 30 ženskami, katerih zgodbe o menstruaciji so jo spodbudile, da informacije in znanja deli naprej.

Cena delavnice: Za mlade do 30 let je delavnica brezplačna. Za odrasle 12 eur.

Toplo vabljene k prijavam na info@mc-hisamladih.si